Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 17 september 2010

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 17 september 2010 15:35

I Lördags hade Tassar och morrhår uppvisning i agility utanför sin butik. Jag och Ting var tillfrågade om vi ville vara med och det ville vi såklart. Emelia skulle också få vara med med Icka! Kul att hon vill och att de två nu börjar kunna träna lite ihop. Icka har tidigare struntat helt i barnens försök att träna med henne men så för en vecka sedan så fick hon upp ögonen för Emelia.


Emelia var jättestolt över att hon skulle få vara med! :-D


Här är en liten film på deras insats! Lite fel här och var men jag tycker de är duktiga! :-D

http://vimeo.com/15053797


Ting gjorde en bra (stabil) insats..


På kvällen var jag iväg på tjejfest! Vi hade supertrevligt och det var riktigt tråkigt att behöva bryta upp först men jag skulle iväg tidigt tidigt på söndagen så lite sömn behövde jag innan dess :-(


På söndagen var det tävling i Oskarshamn. Jag var såååå trött när jag körde dit att jag fick stanna på vägen och sova en stund. Väl på plats var det dags för två agilityklass2 på morgonen. Den första gick faktiskt riktigt bra! Ting nollade och vi kom tvåa (20 hundradelar från segern :-/ )


Den andra banan var svårare men Ting gick riktigt bra i den klassen! Ända tills jag plödsligt står och ser min hund ovanför mig!!?? Hon hade stuckit upp på balansen som jag inte ens sett att hon kunde ta! Shame about the handler! Synd för loppet var rikitgt bra.. Nåja tog balansen klart och sedan vände jag helt om och tog den igen och sedan direkt till mål och belöning. (Kf var superfina så det kändes bra att kunna belöna det även på tävling)


I mål stod fotograf och journalist och ville veta mer! De gillade att jag trots att jag kört vilse var så glad och possitiv mot min hund ;-) Kul att ge den bilden av agility!!! Det är så det ska vara!


Sedan följde många timmars väntan! Ting hade genom sin andraplats vunnit ett presentkort på massage som jag kunde passa på att utnyttja på plats. Melina sov så det passade rätt bra. Tjejen var mjuk i händerna men tog i hårt så jag var kanske inte helt överförtjust i det hela. Magnus hade uppskattat det bättre så det var synd han inte var med ;-) Hoppas det gjorde nytta iallafall.


Sist på em gick sedan två hopp 2 klasser. Tyvärr var vi inte längre på topp. Ting rev hinder två och sedan sprang jag ifrån henne i en sekvens med en kort tunnel som hon då tog åt fel håll.. Därefter hoppade hon nästa hinder både fram och tillbaka och när hon sedan gick in i tredje pårten i slalom gick jag av banan. :-( Journalisten hade kanske inte varit lika nöjd om han sett det loppet. Ting fick dock en liten gobit men sedan var det nog..


Film finns på loppet..

http://vimeo.com/15054292


Sista loppet var en kul knepig bana med många svåra tunnelpassager.


Ting diskade sig redan på hinder tre som vi tog åt båda hållen (samma hinder som i förra loppet fast i en annan situation..) Sedan gick hon även ur slalom en gång. Därefter gick hon faktiskt strålande i alla de svåra tunnelpassagerna! Dock hade jag missbedömt en thredle som av någon anledning vart mycket svårare än jag tänkt och Ting missade inte bara att komma mellan (där var fyra-fem meter mellan hindren!!) utan hindret helt och hållet. Hundens vinkel måste ha varit märkligare än jag trott för jösses! :-( Men som sagt det mesta i detta loppet var faktiskt riktigt bra!


En pinne totalt alltså! Agilityklasserna i morse kändes som bra och nära medan eftermiddagens hoppklasser lämnar en del övrigt att önska..


Till helgen bär det av till Emmaboda.







Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards