Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2009

Kommit igång lite igen men amningsdemens an vara ett problem!

Nu verkar allt flyta på lite bättre. Inte fullt så trött som tidigare och har faktiskt fått tummen ur och lyckats göra saker :-)


Tre korta vallpass har hunnits med även om Melina tydligt visat att detta inte är något hon vill att mamma ska hålla på med. Får träna in visslor på Ting så jag slipper hojta för jag tror det är hjtandet Melina ogillar :-/


Ting går inte så särsklitt bra just nu. För mycket överskottsenergi skulle jag gissa och dessutom tar hon ofta fel på höger och vänster och när hon inser det blir hon frustrerad och överreagerar med rusningar till följd :-(


Första passet vi var ute på fick vi besök. Efter bara en liten stund kom Ylva sättandes över fälten för att få vara med.. Att hon bor en km bort och inte alls har lov att lämna gården verkade inte bekymra henne särdeles.. :-/


Andra passer var Henric och Josse med med pip som fick variera lite mellan att gå i lina bakom och att busa runt lite och bygga upp självförtoende och intersse. Tror vi behöver träna in ett bra sopp på unga damen snart för när hon väl fick härja så ville hon liksom inte sluta igen..


Idag i vallhagen var en katastrof kändes det som. Ting lyssnade inte alls på avstånd utan jobbade helt efter eget huvud.. det slutade med att jag gick och hämtade henne i hagen. Gissa om hon blev snopen!


I övrigt flyter livet på och om man bortser från att amningsdemensen slagit till på riktigt och strular till livet värre än någonsin så går det rätt bra..


Ska brätta för er om min något virriga helt hysteriska gårdag om ni lovar att inte skratta alltför mycket åt mig..


Igår fanns bvc besök, mathandling och Emelias gympa på min to do lista. Då bvc låg mitt på dagen skulle det bli lite snärjit att få in mer i planeringen men det hindrade inte mig från att försöka iallafall. Tanken var att om jag kommer iväg i hyfsad tid så kan barnen och jg handla innan bvc. Då krävs det dock att vi äter i lessebo för att slippa flänga så mycket fram och tillbaka så jag berättade för barnen att det var det som gällde samt att det skulle bli pizza till lunch! Gissa om de blev glada.


Så förmiddagen började men tror ni att jag kom iväg? Nix pix.. amning blöjbyten frukost mer amning och blöjbyten och vips så var förmiddagen slut. En timma drygt innan bvc var vi färdiga för avfärd.. nåja ett löfte om pizza är ett löfte så det bar iallafall av mot pizzerian. planerna på vallning em hade jag numera lagt på hyllan. Nåja lite brått hade vi barnen är inte alltid de snabbaste att äta så in på pizzerian med femtio minuter tillgodo. Beställde pizzor och klädde av och satte barnen på plats.. bara för att inse att jag glömt plånboken i bilen. Beordrade barnen att stanna kvar och sprang ut för att hämta den. Kommer till bilen men ingen plånbok!!! Den var kvar hemma.....


Tillbaka in och avbeställa pizza packa på barnen alla kläder (varför ska det vara kallt väder när sådant händer??) och ut med de numera upprörda och ganska högljudda små som hävdade att "du lovade ju" till bilen igen.


In med tre barn i bilen och styra kosan hemmåt igen... 40 minuter på mig..


När vi kommer hem har Amanda slocknat och sover gott liksom Melina. snabbt beslut och Emelia får ensam följa med in och serveras köttbullar och makaroner på stört. Med order om att äta snabbt för klockan var numera bara 20 min tillgodo.. Tio behövdes för restid. Emelia åt snabbt kors i taket och jag slängde i mig detsamma och blandade sedan ihop en hemgjord risifrutti till Amanda som fick följa med. In i bilen igen och iväg till bvc


Tack BVC för den ypperliga planeringen av att ha öppen förskola i samma lokaler! Fast med min otur hade öppna förskolan stängt denna dag.. nåja leksakerna fanns ju där så barnen fick instruktioner om vart jag tog vägen och sedan fick de klara sig.. Amnada med order om att sitta still så länge hon åt.


Melina blev vägd och väger nu 4 440 g.


När vi var färdiga hittade jag burken med gröt i ett lektält.. :-/ tur att ingen annan såg. Där var faktiskt inte spillt någon gröt.. Barnen fick fortsätta leka medan jag ammade och bytte blöjor igen. Sedan var det dags för affären.. med tre barn själv för första gången.. hua..


Tog en kundvagn och satte ner Melina i sin bilstol i den. Amanda åkte på vagnens sida och Emelia fick en kundkorg att dra så vi skulle ha plats för varorna. Det blev liksom inte så mycket plats över i kundvagnen när Melina satt där..


Plockade ihop alla varorna utan större missöden och utan gnäll och skrik! Har snälla barn som vet att ett nej från mamma är ett nej och de skriker inte för att få något i affären! (peppar peppar..)


Kommer till kassan och får hjälp av barnen att packa upp och går sedan för att betala medan de stora flickorna går för att börja packa ner i kassarna. Då händer det som int får hända.. Amanda tappar en förpackning med färdig bearnaisesås i backen och den spricker och så har vi sås över hela golvet.. suck betalar färdigt medan en annan kassörska lämnar sin kassa för att hjälpa mig torka upp.. Det blir dock rejält halt där så hon får gå efter skurhinken. Jag erbjuds att hämta en ny förpackning!! sååå snällt! men samtidigt börjar Emelia stampa och säga att hon är kissenödig och det är bråttom! Så med plånboken i handen, bearnaise på golvet Melina sovandes i vagnen varor över hela kassan och rejäl kö bakom mig samt en annan stillastående kassa på grund av mig så börjar jag känna mig aningen sressad..


Packar ihop varorna i en hast ber den snälla kassörskan om mer hjälp genom att passa vagn och varor och MElina (som fortfarande sov tack och lov) medan jag skulle ta med mig de två andra på affärens toalett!!! Gha!!!


Amanda ville naturligtvis hellre stanna hos Melina men där fick det vara stopp! Upp med en skrikande Amanda i famnen en trampandes Emelia skyffandes framför sgi banar vi oss väg genom butiken på nytt.. Toalett besök klaas av och lagom till jag kommer tillbaka till kassan vaknar Melina. Nu vill jag helst bara därifrån! Tackar kassörskan igen (känns som om jag sa tack 1000 gånger och ändå kändes det inte som om jag kunde tacka henne nog)


Ut med ungar och mig själv i bilen in med fem kassar mat tre ungar varav två ganska arga. Sätta tillbaka kundvagn och så in i bilen och iväg. phu vi överlevde.. ska i fortsättningen försöka handla under dagistimmarna!!


Hemma igen hade vi en timma till gympadags. Amning och blöjbyte så var den timman borta. in med barnen i bilen igen och iväg till pizzerian i skruv! Ja jag hade ju lovat pizza så nu skulle det bli pizza.. efter gympan men förbeställd!


In och beställde den och sedan bort till gympan och hör och häpna vi var i GOD tid! Mycket god skulle det visa sig men det hade likosom inte jag koll på.. Tio minuter lek för barnen och lugn och ro för mig innan jag insåg.. Höstlov! Ingen gympa idag! :-(


Nytt beslut. Tillbaka till pizzerian ändra beställningen till nu! och 15 minuter senare satt vi i bilden med pizza på väg hem till en LUGN kväll vilket jag definitvt behövde!


Jösses! en sån dag!


Nåja. Magnus kom hem vid tiotiden och han hade mage att skratta lite åt mig! :-(


:-D Det bjuder jag på!!


KRam på er!




 
 
Jenny Fridh

Jenny Fridh

28 oktober 2009 09:54

Kul berättelse!! Känner igen mig.....
Vad sägs om ansiktskräm isf deo under armarna, köra torktumlaren trots att tvätten ligger kvar i tvättmaskin osv. Listan kan göras lång!

http://www.glimmagarden.com

 
Ingen bild

kusin Jenny

30 oktober 2009 11:22

Jag lovar och svär, det finns inga som är så bra på multitasking som småbarnsmammor!! Logistiker släng er i väggen!! Puss och kram till hela familjen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards