Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg under februari 2009

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 4 februari 2009 21:38

Kul med utmaning! Min första! Anja http://anjasflock.bloggagratis.se/ har utmanat mig..


Så här låter den:

Gå in i mappen: Mina bilder på din dator.

Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet.

Visa den bilden i din blogg och skriv något om den.

Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen.

Länka till dem och låt de veta att de är utmanade.




Att det blir en bild av ett eller två av barnen borde inte vara så svårt att räkna ut.. 90 procent av mina bilder föreställer någon av dem 9 procent hundar och 1 procent övrigt typ :-)


Här ovan ser ni värdens sötaste sovande då 8 månader gamla tös! Bilden är tagen den 6 februari 2008. Lite kuriosa kring bilden är att den faktiskt är tagen i ett nästan helmörkt sovrum utan blixt. Med vår (då rätt nya) kamera kan man ta helt otroligt häftiga bilder även om ljuset är dåligt (i deta fall obefintligt!)! Det krävs dock att motivet är stilla och att man lyckas hålla kameran stilla för slutartiden är låååång


Söt är hon iallafall Amanda när hon sover!


Skicka utmaningen vidare ja..

Emelie: http://klickerem.blogspot.com/

Petra: http://lirabonnie.blogtown.se/blog.php?id=lirabonnie

Mette: http://mette.ozzy.se/

Mija: http://mijajansson.blogtown.se/blog.php?id=mijajansson

Åsa: http://kaylaia.blogtown.se/blog.php?id=kaylaia

Therese: http://www.goz.se/


Så där då var det gjort!




Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 4 februari 2009 14:42

Igår hade vi möte representanter från fyra klubbar nära varandra var närvarande när vi beslutade om en minicup för våra nybörjare!


Längtar redan - va kul det ska bli!!


Vi kommer att köra en nybörjarklass (för dem som aldrig startat officiellt) samt två st klass ett för klassettekipage. Sedan samlas det poäng och blir priser till alla i slutet :-)


Kanon träningstillfällen och även möjlighet att skapa lite gemenskap på klubbarna häromkring! Vem vet med lite tur hittar man gelikar som man kan träffa på klass ett tävlingarna runtomkring!


Efter mötet stannade jag, Josefin och Henric och tränade en stund. Där fanns hopphinder, slalom, däck och A-hinder framme så det blev de hindren vi tränade på.


Icka fick köra några vändor och hon var duktig de första vändorna men slarvade lite med stoppen upp A.. har inte helt bestämt mig för att släppa där varför det blir lite schizofren träning..

Efter några vändor märktes det att hon blev trött och rivningarna började komma! Efter att ha lagt upp bomarna på högsta nivå och talat om att vi lyfter på tassarna.. (brukar göra stor affär av att bommen ramlat, klappa bommen och lägga den tillbaka samtidigt som jag berättar att ajajaj nu ramlade bommen inte bra för icka) så skärpte hon till sig och hoppade riktigt fint sista vändan. :-)

Ting fick köra en liten bana enligt nedan

                                                  
         I7        I6    __

                                        2O 8         3 I        4I       5

               10   1...............9

              A-

             hinder

       mannersminder

Första vändorna följde hon mig fint till efter 4 där drog hon rakt fram för att se om inte Ascii skulle leka ett tag med henne.. :-(

Efter några försök skötte hon sig riktigt bra! Slalomingångarna satt toppen både från stillastående och i fart från däcket :-)

Mot slutet var hon trött och då började hon slarva i slalom. Måste lära mig känna igen tecknen på näär hon inte orkar mer för även om alla tre hndarna turades om så tog Ting slut.. Det kan säkert bero på att hon inte slappnar av när hon inte kör utan att hon då ligger och vallar/bevakar de andra hundarnas framfarter..

A:et körde vi running på och det fixade hon varje gång trots att A-et inte hade samma vinkel som vårt här hemma. Skönt! det känns jättebra.

Någon gång tog hon A.et före första slalom och då kom vårt problem tillbaka.. upp och stanna! osäker på om hon ska fortsätta eller inte.. :-( När hon väl fortsätter är dock inte kf några problem..

Hela träningspasset tog kanske en halvtimma och kändes på det stora hela mycket bra! :-)

Ascii skötte sig som vanligt utom då hon iböland försökte slippa stopp upp A :-) Jag förstår henne det är liksom inte roligt att stanna hela tiden! Agility är roligare om man får springa! Icka är helt på samma linje ;-)

Det har varit en intensiv helg! Den enda lediga tid som fanns var lö fm och det såg jag snabbt till att fylla med simhallsbesök med Emelia och Morfar. Amanda var lite för hostig för att det skulle kännas bra att dra med henne.


Emelia hade jättekul! Hon älskar att bada och blir modigare och modigare för varje gång! I lördags var vi i äventyrsbadet och plaskade. Roligast var strömmen genom grottorna! Den hade vi nog kunnat åka hur många gånger som helst :-)


Lite spännande var det också att se mamma och morfar åka vattenrutchkana.


Efter någon timma var Emelia blå om läpparna och skakade och hackade tänder och morfar och jag tyckte det var dags att gå upp men Emelia tyckte inte alls att det var färdigbadat! Det krävdes lite övertalning innan hon följde med. När vi duschat och klätt oss satte vi oss på fiket för att äta lite lunch. Vi hade en underbar förmiddag tillsammans!


Efter maten gav sig Emelia och jag ut på blomster jakt! Två buketter skulle vi ha till mormor som fyller 60 en bukett från Farmor och Farfar och en från oss.


Vi fick ta oss tvärs över hela stan för att hitta rätt då den butik jag tänkt gå till hade slagit igen! :-( På vägen träffade vi *Jenny och Ola och fick nyheten att de ska gifta sig! GRATTIS!! Bröllopsfest ska det bli också och vi är inbjudna! Så nu får man börja fundera på vad man ska ha på sig! Vill minnas att skorna jag hade sist tappade klacken och klänningen? passar den verkligen fortfarande?? Dags att börja fundera lite.


När vi kom hem packade vi väskorna och bilen och åkte till Mormor! Det blev både smörgåstårta och vanlig tårta :-)Gott och trevligt!


När det blev dags för barnen att gå och lägga sig gjorde jag dem sällskap för jag var trött!


På söndagen for vi vidare norrut och landande i Örebro. Nora skulle döpas och Magnus skulle bli Gudfar :-)


Vi kom fram en knapp timma innan dopet och skulle hinna klä om två barn och oss själv plus åka till kyrkan! Med lite hjälp av Farmor hann vi i tid! phu..


De hade hittat en underbar präst och det blev därmed även en underbar ceremoni.. call me a succer men jag kunde nästan inte låta bli att gråta en skvätt! och mitt i alltihop skulle jag läsa en dikt för Nora! Vilken pärs. Tårarna höll sig dock i shack om än med nöd och näppe och dikten lästes utan större missöden :-)


Efter dopet bjöds det på kalas med smörgåstårta! Tur att jag älskar smörgåstårta! :-) pch ostkaka med jordgubbsylt och grädde!


Jösses så mätt man blev! Frammåt kvällen intog Magnus och Jeppe jacutzin och där blev de kvar resten av kvällen!


Måndag hade vi tagit ledigt så vi kunde i lung och ro äta frukost och packa ihop oss och ge oss av hemmåt. Hem kom vi lagom för att bara vända bilen och köra iväg Emelia till gympan och därefter bad! Nöjd skickades Emelia hem med pappa medan jag stannade kvar för att få gå på min gympa.


När jag stupade i sägn igår var jag rätt mör! Vilken helg!


Hundarna fick specialpassning hos Farfar! Vet att iallafall Ting älskar det för då kan hon och Ylva röja järnet hela helgen! :-) icka är kanske något för gamal för sådant! Tanten blir lite polis när de två slynglarna sätter igång!


:-)



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards