Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 25 februari 2009

Söndags kväll alltså! Ridhusträning! Efterlängtad då det numera är aldeles för isigt och snöigt hemma för ordentlig träning här.


Vi byggde en lagklassbana (agilityklass) från SM där vi bytte ut vippen (som är trasig) mot en lång rak tunnel.


Det hade en inledande och avslutande lång raka där avslutande rakan blev väldigt lång och snabb då vippen blivit en tunnel. Jösses vad man fick springa.


Ickas första varv var fantastiskt. Snyggt upp på balansen och klockrent stopp längst ner :-) Möjligen missade hon A:et ner där man direkt efter skulle två meter åt höger och sedan in i slalomen. Jag kan ha varit lite snabb med att dra henne av där.


Vi fick en liten tvekan efter två långa raka tunnlar och ett hopp men med fram fram i ryggen drog hon vidare de två sista hindren frammåt. Gammeldamen var mao duktig. Andra vändan (vänd bana) stoppade hon inte balans ner så det tog jag om annars var även denna vända fin.


Ting då. :-/ tja.. balans mitt i bana är nog för svårt ännu hon hade inte alls några running där utan skuttade som en gummiboll av så fort det passade henne! :-( Grubblade lite och bestämde mig för stoppa och ta om och då skärpte hon sig bara för att nästa gång vi kom dit skutta av igen :-'(


Måste bli vår snart så vi kan repetera balanser både nu och då så det blir mer stabilt.


A:et var däremot toppen och slalomingången satte hon varje gång dock fick  hon bråttom ur om jag vinklade för kraftigt åt sidorna. får tänka på det så jag stöttar henne lite i bana nu.. men det är nyttigt att träna på. En annan sak var att hon flickade till platten när den skulle passeras.. :-( Det verkar vara återkommande. hon flickar ofta till tunnlar och platten. Behöver mao tränas


Även slutrakan blev svår då jag inte hann med. När vi kört en gång var den dock inga problem längre då hon fattat att det var där belöningen fanns.


En hel del att träna på mao :-) det är ju så det ska va!



Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 25 februari 2009 10:10

Nu är det länge sedan jag fick tid över att skriva något här. Ska skriva några korta inlägg över helgen och fram till nu åtminståne försöka för jag har inte direkt lugn och ro runt mig..


Åters längsta natt, åtminstone kändes det så inträffade natten mellan fredag och lördag! Jag var hur trött som helst i fredags och gick därför och lade mig tidigt. Redan 21 30 en fredag måste definitivt vara nåt slags rekord.


Hann dock inte mer än somna innan Magnus kom in och pratade med mig om nåt.. vad minns jag inte. Somnade om och vid elva var det dags igen. Magnus som denna gång insåg att jag sov och därmed skulle undvika att störa strök mig över kinden (jag måste ha varit oemotståndligt söt eftersom han inte kunde låta bli ;-) ) jag vaknade naturligtvis varpå han hyssade på mig och viskade att jag skulle somna om igen.. så dags! :-( Så kanske man kan göra med barnen men jag vaknade ju! :-( Gick upp på toa innan jag kröp ner igen och somnade om!


vid ett var det dags igen! Denna gången var det Amanda som vaknade. Jag lyfte upp henne och hon var stekhet! Plockade fram termometern och tempade henne och hon hade över 40 grader! Efter lite pyssel och disskussioner om morgondagen (vi skulle hela familjen med morfar och Gunnels barn och barnbarn bo på hotel och åka till danmark) flyttade Amanda in till oss och sedan somnade i faktiskt om allihop.


Knappt en och en halv timma varade friden sedan var det Emelias tur! Även hon hade 40 graders feber och var trött och törstig och kissig allt på en gång.. Båda barnen låg därefter i våra sängar och snart hörde jag hur pappa och barnen sov gott! Själv låg jag på kanten av sängen brevid Amanda som även om hon sov sov väldigt oroligt och rörde sig mycket.


Någon mer smn den natten blev det inte för mig. Timmarna släpade sig fram men barnen sov iallafall. Tidigt på morgonen fick jag väcka Magnus för att bestämma hur vi skulle göra med resan. Då det är min familj fick jag åka medan Magnus stannade hemma med två sjuka barn.


Efter lite krånglande kunde jag samåka med Magnus Helen och Peter och därmed slapp jag köra själv! Tack Magnus för att du körde!


Dags för lite turande över till Danmark. En trevlig resa med trevligt slällskap och jag hittade till och med lite kläder till Amanda som vi köpte.  Sedan gick dock luften ur mig och jag orkade verkligen inte mer. När vi kom tillbaka till hotellet somnade jag och sov tills klockan ringde och meddelade att jag hade 30 minuter till middagen.


Maten var god men tyvärr var ljuddämpningen i restaurangen sämmre än i en skolmatsal och därmed blev ljudnivån därinne outhärdlig och jag tror att vi alla ville äta och komma därifrån fortast möjligt! :-(


Vi flyttade efter maten in i ett anslutande rum och där var det betydligt lugnare och vi satt och pratade länge! Trevligt hade vi men tröttheten tod ut sin rätt och vid elva tolv tiden trillade jag i säng.


Denna natt blev årets kortaste. Jag hann knappt lägga ner huvudet på kudden så ringde väckarklockan och sa att klockan var 8!! Hur var det möjligt????? 8 timar liksom bara försvann!!?? :-( Hua va trött jag var!


Efter en trevlig långfrukost var det dags för hemfärd och med pauser gick det faktiskt bra!


Väl hemma var barnen fortfarande ordentligt febriga och matta. Men Magnus var jättesnäll och lät mig åka iväg på kvällen igen.. för att träna agility i ridhus.


Mer om detta senare nu gårter Amanda och jag får ta det..



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards