Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 9 februari 2009

I helgen var det äntligen dags att faktiskt ta tag i ett sedan länge överhängande problem! I alla fönster, nischar och vrår hemma bodde det fortfarande tomtar. Adventsljusstakarna lyste i fönstren och granen fortfarande grön och fin stod kvar i vardagsrummet. Men nu var det alltså äntligen tid över att ta tag i projekt julutrensning!


Barnen skickades åt varsitt håll på tomtejakt! Leta upp och fånga tomtarna samt ta hit dem till mig så jag kan packa ner dem! Först var det jättekul! Tomtar hittades och hämtades, men när jag började packa ner dem i lådan kom Amanda snabbt på att det var roligare att plocka upp dem igen och ställa ut dem i fönstren på nytt! Emelia ifragasatte också att tomtarna skulle bort! Kan vi inte ha dem kvar? Nä julen är ju slut så nu ska de bort!


Efter en kort tankepaus sa hon bestämt!

-Då tycker jag att det ska vara jul igen nu för jag vill ha  tomtarna!

 När jag svarade att det inte var så och att vi fick vänta till nästa jul sa hon

-jag kan bestämma att det är jul nu!


Gullunge! Somsagt tomtjakten planade ut och blev besvärlig då de små rackarna smet ut till sina platser i fönstren på nytt om och om igen! men till slut hade både tomtar, stakar och julgranspynt hittat ner i lådorna och dessa förslutits så att barnen inte kunde packa upp dem igen :-)


Nu är vi redo för VÅREN!!


Har hunnit med lite agility också. Hemma i trädgården hade vi ett kort pass med lite cirkelträning för fart och glädje samt några byten. En gång drog Ting bakom min rygg!! men i övrigt följde hon mig jättefint. Icka var duktig och där la vi på svåra slalomingångar som hon satte varje gång!


Vi körde någon balans och något A, båda utan mm efter och det gick fint. Kom dock på att jag berömt henne med klapp och godis från mig omedelbart efter kf och därmed fått tillbaka att hon inte fortsätter frammåt efter kf.. hmm :-/ Icka körde running upp med båge och det gick fint!


Till sist gick jag upp för att köra vippa och slalomingångar och skickade upp på vippen och sprang fort upp i lämplig possition för att serpentina henne innan slalom men när jag bromsade sa det bara slasch så låg jag raklång på rygg i leran och sprattlade! :-( Ting undrade nog vad jag höll på med!


Lite ledbruten avbröt jag träningen och konstaterade att den vippa hon gjort var fin och att övrig träning fick vänta! :-/ Ajajaj Färdigtränat var det iallafall!


Både byxor och jacka fick hamna i tvätten och dessutom kommer jag nog vara lite försiktig med träningen i trädgården (utom i fartcirkeln där det är så torrt och fint) frammöver eftersom lera verkar ha hittat in i min trädgård också!


I söndags var jag med på kronobergsvallarnas årsmöte och har slängt ut lite träningskrokar, hoppas att någon nappar! Inbjuden är jag till blekinge varje söndag men det är rätt långt så då vill jag ha samåkningssällskap! :-) Lät som om det skulle kunna gå att ordna! :-) hoppas det!


På kvällen var det ridhusträning! Vi satte upp en hoppklass (ung nivå ett men med svår slalomingång!)


Icka diskade första vändan! hon gjorde en threddle istället för vanligt staket på ett ställe! Vända två nollade hon dock! Slalomen var inga problem! Ting då.. Första vändan var kanonfin med strul innan slalom, mest för att hon inte såg slalomen alls! Man kom från en kort rak tunnel kl 3 och skulle ut till slalomen. Hon svängde snyggt efter tunneln istället för att fortsätta frammåt!


Vändan därefter började hon hitta slalom men då började hon istället gå ut innan sista porten i slalom Målrakan på fem hinder kom därefter i 90 graders vinkel och sist där stod mannersmindern vilket hon efter första varvet hade stenkoll på!


Mao lite brått till sin belöning. Flera gånger slarvade hon oavsett hur jag placerade/följde med eller vek av mig.. Först när jag lät henne gå hela slalom åt andra hållet fattade hon vinken och tog hela även åt rätt håll!


Ting fick köra ytterligare två varv med samma fenomen i slalomen men efter att ha tagit om tog hon hela och rusade sedan som en furie i mål!


Sista hindret stod lite snett i förhållande till övriga vilket gjorde att Ting sprang förbi det ett par av vändorna! Var fullkommligt inriktad på mm som jag dumt placerat rakt i förhållande till övriga fyra hinder.. :-( dum matte!


Sista vändan hade jag dock dels flyttat mm en meter och dessutom bestämt mig för att styra henne över sista. Man var ohjälpligt efter då raksträckan var hela långsidan och man var kvar uppe någonstans halvägs över planen. När hon hoppade näst sista ropade jag Ting varpå hon halvhaltade och tog en snabb koll på vad jag ville riktade om sig och drog i måle på sista hindret! Jösses va lyhörd den hunden är! Duktiga tös!


Vi körde även en annan liten kombination där jag satt dit fyra pinnars slalom för att träna ingångar från kl 9. Det Tyckte Ting var jättesvårt främst för att hon inte riktigt läste mig från vilket håll jag ville att hon skulle ta slalom. Jag fick bli övertydlig med riktningen innan det blev rätt! Märktes även att hon började bli trött så när hon lyckats två gånger fick det vara färdigtränat för kvällen! :-)


Tycker på det stora hela att hon utvecklas bra! Hon har börjat att trycka på och hon har bra grunder att stå på. Det vi inte riktigt tror oss om att kunna är kfhinder i bana! Hoppas vi kan sätta upp något sådant på sö!


En månad kvar till debut nu.. hua! :-)


ska bli kul! Målet blir att hon stannar på banan och inte drar till alla hundar runt omkring! Kan bli riktigt svårt för hon är lättdistraherad tösen!








Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards