Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 3 juni 2010

Igår slog vädret om och det blev sommar! Det bestämde jag mig för att utnyttja till fullo så efter att ha lämnat barnen tog jag hundarna och Melina med mig och så gick vi tillsammans med Fanny en längre prommenad. Det var så skönt att bara njuta av vädret!


Efter lunch hämtade jag på dagis och frågade barnen om de inte var sugna på att åka till stranden en stund. Det ville de såklart och därför fick vi en dryg timmes härlig strandvistelse innan vi åkte hem.


I strandkanten låg grodynglen på rad och solade sig och barnen hade jättekul då de byggde bassänger för ynglen att vara i och bara traskade runt och kikade på yngel och fiskar i vattnet!


Efter mellanmål packade vi ihop oss och tog Ting med och åkte hem till Mia. Där fick barnen uppgiften att plantera pelagoner i krukor medan jag och Ting gick tvärs över vägen till fårhagen. Det blev ett pass med lite av varje och det enda jag eg inte alls var nöjd med var hämten. Fåren har så brått till människan att det inte blir det lugnet i upptaget som man skulle önska. Det blir liksom inget upptag när fåren sätter av i galopp så fort de anar en hund. De sticker så fort hunden passerat nosen på dem.


Ting gjorde dock fina bågar i hämtet och höll ut hela vägen trots att fåren stack redan kl 3/9 men något stopp och sedan snyggt igångsmygande var det inte tal om. Fåren var typ nästan hos mig innan hon nått tolv och de som sett Ting vet att hon inte är långsam!!


Efter ett pass vallning som mycket tack vare värmen fullständit tog slut på Ting gick jag in till Mia. Ting fick föst följa medin i trädgården men efter bara någon minut bestämde Allison att Ting inte alls skulle vara där! Hon flög på Ting som tände på alla cylindrar ögonblickligen och fajten var ett faktum.. hundarna tumlade runt och under dem låg stackars Amanda som liksom råkat vara ivägen. Så fort det kan gå!! Hon stod inte mer än en halvmeter ifrån mig när det hände och ändå hamnade hon underst och jag var maktlös att förhindra det! Hundarna rullade vidare i sitt slagsmål och jag dirigerade Mia dit att bryta dem och fokuserade själv på lilla A.


Hon hade blivit riven av en klo längs med armen och upp i armhålan men det var allt. Jätteledsen var hon dock för det gjorde naturligtvis ont och dessutom blev hon säkert rädd! Med Amanda i famnn kunde jag konstatera att Mia skiljt bråkstakarna åt för hon stod bevid mig och kollade läget med A och hundarna höll sog lugna. Men så dyker Magnus upp för att hämta barnen och då går hundarna igång igen. Allison och Ting ryker ihop på nytt men Ting går undan när jag ryter i.. Därefter får Ting bo i bilen resten av kvällen. Lugnast så!


Magnus tar barnen hem och eftersom Melina sover och Ting just då är för trött för mer träning så erbjöd jag mig att hjälpa Mia inför kvällen. Jag tar tag i dammsugaren och dammtrasan medan hon fixar med maten. Det blev en trevlig kväll med nya och gamla tupperwere till visning. En praktisk drickflaska med kakfack inhandlade jag :-D


Efter mat och shopping tar jag ytterligare en tur ut i hagen. Denna gången gör Mia och Allison oss sällskap. Det var riktigt kul att se vilken skillnad det var på Allison nu! Hon gick riktigt fint och det krävdes bara att Mia påminde henne ibland då hon började göra fel för att hon snyggt skulle falla in bakom fåren och hålla ett bra avstånd igen! Härligt att se!


Allison fick ockå hålla fåren och mig och Ting så jag kunde få göra två riktiga hämt. Snygga utgångar åt båda hållen men stannade något kort (kl 11) i vänsterskcket. Hon stannar dock själv och det känns bra. Korrigerade med nytt vä som hon tog och gav henne sedan framkommando medan Mia stod kvar i flocken. Håll i minne att flocken är oerhört människoorienterad så Ting fick bekymmer när hon skulle ha loss dem. Några gick iväg medan några dröjde sig kvar. Ting bört på nytt ut mot kl 11 och på något sätt fick hon inte med alla.. De som börjat gå fick syn på mig och började rusa medan resterande inte ville gå. Ting stressade till det och gjorde någon rusning så resten av flocken följde med trodde jag..


Sedan fick jag bli rätt arg för att hon inte skulle fortsätta rusa hela sträckan efter de flyende fåren till mig. :-/ När jag därefter driver fåren tillbaka till Mia för rapport (jag stod 150? m bort och såg bara fårens beteende) får jag se att kvar hos Mia står ett får!!!??? :-D


Kandes väl sådär att hon strular till det med rusningen är en sak men hon brukar inte lämna några efter sig! och att det fåret valde att stanna själv är en ännu större gåta! Mias får är ganska svårdelade!! :-D 

Det var då jag kände att ett hämt till vore bra för att försöka få till det bra. Vi bestämde att när Mia ansåg att Ting slutfört utgången samt låg bra bakom fåren så skulle hon lämna flocken innan jag sa till Ting att gå fram!


Skickade hö denna gången och utgången var toppenfin liksom hennes stopp. Mia kliver ur flocken åt vänster och Ting börjar själv gå rakt och fint mot flocken som i det läget väljer att försöka följa Mia. ger ett nytt vä och Ting tar det klockrent och går ut kl 11 och föser dem vidare mot mig! Snyggt och prydligt kanske 40 m sedan ser fåren mig och sätter fart . Nåja jag var iallafall nöjd så det fick bli det sista vi gjorde. Ting hade helst fortsatt ett tag till.. :-D


Tack Mia för en trevlig kväll en toppenavslutning på en TOPPENDAG! :-D så skulle alla dagar vara.. 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards