Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 9 februari 2010

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 9 februari 2010 10:12

I'm back.. Melina är nymatad och nöjd och innan jag övergår till den lockande sysselsättningen städning så ska jag skriva lite om agilityträningen den senaste tiden. Snön på min lilla "bana" är djup och nu börjar den visserligen bli lite nertrampad men det har den inte varit tidigare. Det har blivit slalomträning i djupsnö! Det kräver en del kraft av lilla Ting att forcera pinnarna med en halv meter snö runt bogarna! Svänga var tufft för damen och det var nyttigt för henne att inse att det faktiskt inte var tillåtet att hoppa över några svängar här och var om man ville ha belöning. Kul träning som man inte kan göra alltför ofta då det krävs mycket nyfallen snö för att få effekten :-)


Har sett henne kämpa nu ett tag och tror att hon lär sig ta i och verkligen se till att alla portarna tas! Kan tänka mig att den träningen hjälper henne vid branta ingångar som ska hävas i hög fart. det är också tungt och kräver att hunden verkligen VILL ta alla portarna!


I övrigt har jag fortfarande inte plockat hem någon balansbom. Måste få till det snart så att jag kan köra lite bomar och kf innan nästa tävling som nu är anmäld till. Örebro i mars.


I övrigt har jag tyvärr inte lyckats särskillt bra med Tings djupsnöpulsningsträning. Hon skyr snön som pesten om där finns plogade vägar. hon går inte ut i snön med mindre än att jag plumsar före. sådan herre sådan hund antar jag för jag gillar inte heller att plumsa i snön. Hon och Icka leker och jagar varandra och skickar jag dem över ett snötäckt fält rusar Icka iväg i den riktning jag anger medan Ting viker och tar vägen istället! Fuskis :-D eller kanske smart hund!


Har provat att kasta lite ut i snön och det fungerar hyfsat för då plumsar hon ut men att det skulle vara så svårt hade jag liksom inte räknat med! Icka skickar jag liksom bara ut så har hon gått i snön så länge jag velat! :-/


Tips någon?Unrar om det går att klicka in snöpulsande? :-D




Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 9 februari 2010 09:29

Phu det är mycket jobb att hinna med tre ¨småbarn, två hundar och ett husbygge utöver allt det vanliga husbestyren såsom tvätt (som blir rätt mycket av i en fempersonsfamilj med hundar, tur det är snö och inte lera ute!!) disk damsugning mmmmmmmmmmmmmmmm¨



Dagarna är för korta liksom nätterna! Suck. Nåja senaste tiden har ägnats mycket åt bad och snö. Barnen badar varsin gång i veckan plus extra när vi som i lördags får ett ryck och packar ihop alla barnen ringere mormor som möter upp vid simhallen för en heldag i det blöta. Supermysigt och barnen älskar det! Ja ett blodbad blev det när Amanda stod på näsan i vattnet och krockade med en bottenfast fiskstaty :-/ Läppar som spricker blöder mycket och dessutom i vatten så var åsynen av henne nästan som en skräckfilm! Det blev dock bättre av att sitta i mammas knä med ett papper mot läppen en stund. Med tanke på blodet var såret förvänansvärt litet :-D


I söndags stod kyrkan högst på prioriteringen. Dels var det familjehögtid med bibelutdelning till sexåringarna och nya dopljus till alla nydöpta. och dels var det premiär för vår nya präst! Har varit högst tveksam till en ny präst eftersom jag varit så väldigt förtjust i IKS som veg oss och döpte Emelia (skulle döpt Amanda också men fick förhinder) Snart ska Melina döpas och då borde det vara Harry (nya prästen) som döper. Som sagt tveksam var jag MEN det har jag fått äta upp


Med kyrkan full av hyfsat uttråkade barn tog Harry över gudstjänsten efter en halvtimma! Efter en minut satt eller stod alla barnen som ljus i bänkarna och lyssnade uppmärksamt på vartenda ord han sa! Spelade ingen roll om barnen var 2 eller 8 (eller över 30 ;-) ) ALLA lyssnade med öron stora som tefat!!!


Helt underbart! Han var rolig fängslande och hade ett budskap som nådde oss alla!


Han ska absolut få döpa lilla Melina! :-D


Efter gudstjänsten var det lunch i församlingshemmet och Harry och hans sambo Tohmas var båda där och träffade församlingen. Tror nog att de kommer att trivas för jag såg bara glada miner och alla verkade uppskatta Harry lika mycket som jag!


Nehe åter till verkligeheten Melina vill ha mat NUUUUU!! :-D



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards