Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 2 februari 2010

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 2 februari 2010 12:41

Sånt är mitt liv just nu så det får bli en kort blogg idag.


Har firat Svennes 60 års dag i lördags (efter tävlingarna se nedan) och där stannade vi över natt. Sedan var Bobbo och Maria med barn på besök på söndagen och igår var det babysim för Melina, gympa och sedan lek och plask för Amanda och Emelia. Själv badade jag därmed två gånger igår! Gissa om jag var ren! :-D


Någon tid över för bloggande var det inte för på kvällen skulle det fixas tårtor! En till snickarna som skulle vara färdig 9 00 i morse och en som ska vara färdig ikväll då vi tänkte fixa en liten födelsedagsmiddag här också. Svenne bor ju hos oss i veckorna och 60 fyller man ju inte varje dag. För övrigt ska jag fortsätta städa, fixa förrätt och middag också till ikväll.. och så har jag ju barnen att ta hand om också.. jodå här har vi massort med dötid att fylla med bloggande..


Tävlingen då? Jo först och främst har jag nu en gång för alla förklarat krig mot min GPS! Den var inställd på kortast tid (kortast väg är livsfarligt tidigare erfarenhet av att den vill guida mig i bil över vandringsleder mitt i skogen!GRRR) alltså kortast tid vilket brukar vara en omväg men ändå säkert landa rätt!


Skulle från 25:an till 26:an i närheten av halmstad och fick av GPS:en instruktioner om att gena tvärs över någon mil före Halmstad. Följde instruktionerna men insåg när den ville jag skulle köra en oplogad väg att nu kommer vi bli osams jag och GPS:en. Dubbelkollade inställningarna och kastade mig sedan ut i snödjupen! Dumt jag vet men jag var redan sen (hade missat att svänga rätt en gång tidigare och därmed tappat den tid jag haft till övers för oförutsedda händelser) och hade likosm inte riktigt tid att vända! (30 min till banvandring efter framkomst är ok men inte för mycket när man har ett barn med som kommer behöva ammas innan start (hunden ska ju också rastas och värmas..))


Ganska snart övergick den oplogade vägen i en plogad dito även om denna var något mindre än man hoppats på.. men ridhus ligger ju ofta lite avsides så..


Körde och körde tills jag kom till en skylt "sprängning pågår, militärt övningsområde" nu kändes vägen INTE bra längre!!! GPS:en ville dock köra till vänster istället för lägre in på området så ok.. jag kom dock inte mer än 20 meter så spärrades vägen av en vägbom! Fälld och låst.


Dags att vända men nu misströstade jag en de4l. Plockade fram nummret till tävlingsledaren och fick sedan via ett antal samtal till henne hjälp att hitta rätt! TACK du underbara människa! På plats ungefär fem minuter före banvandring!!! Inte alls tillräckligt egentligen men det fick gå.


Anmälde direkt till inroparen samt anlitade henne till barnvakt till min ännu tack och lov sovande dotter! och kastade mig in på banvandring. Därefter fanns det tid att både amma och rasta och värma hunden innan det var dags för start! Phu!


Hopp A

En rätt kul och relativt enkel bana för en rutinerad förare. Gott om plats för att handla även om där fanns threddles på banan! Kul verkade den iallafall. Två hundar innan mig får jag plödsligt för mig att Ting inte klarar att kallas in genom däcket. Eller?? Vågar inte chansa då däcket är första hindret och ändrar därför min handling i sista sekunden. Startar med vilket gör mig sen till ett senare framförbyte vid en tunnel. Hann helt enkelt inte byta och trycker Ting runt hindret efter som hon därmed tar baklänges! Disk! Great dog Shame about the handler! :-( Vi kör dock vidare och hon går även ur slalomen och missar sista hindret då hon satsar järnet mot trasan i slutet. Skönt på sätt och vis för då hade vi antagligen inte gått nolla iallafall.


Hopp B

En klurig bana. Såg enkel ut om man inte tittade på hur hunden uppfattar banan genom var hunden landar och vad hunden då ser. Misstänker att många fick oväntade problem på den. Jag hade koll på hundens vinklar och på var jag skulle behöva hjälpa lite extra och det kändes bra. Vi startade och Ting fullständigt kraschade första hindret. Ingen aning om varför :-( Sedan gick hon toppen. Vi fick ett litet stopp uppe i vänstra hörnet där vägen till tunneln såg ut att vara rak men för hunden i verkligheten blev rak till fel öppning. Jag låg efter och fick kalla en gång extra innan jag kunde skicka henne. Förutom detta (och kraschen) var loppet riktigt toppen! Härlig känsla! Vi var liksom på samma sida..


Sista hindret stod väldigt snett och vis av klassen innan så visste jag att jag skulle behöva holla i henne där! Så det gjorde jag. När hon hoppade näst sista kallade jag henne mot mig men det var för sent! Hon hade redan innan nästsista satsat järnet mot trasan så även om hon lyssnade och kom så hade hon redan passerat sista hindret (om än med bara någon cm) så hon tog det åt fel håll! Disk igen! Suck lång resa helt i onödan!


Men shit va kul jag hade!!!!! Jösses så jag saknat spänningen av tävlandet! Men den minimala träning på agility vi haft så känns det som om vi var betydligt mer samspelta än vi varit tidigare så se upp därute för nu kommer vi snart fixa nollor på löpande band :-D


Ska bara plocka upp en balans så jag kan träna kf igen också!


Måste dra! Massa att göra som sagt.. har redan suttit alldeles för länge även om man behöver lite paus ibland också!








Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards