Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2010

Working Kelpie Mästerskapen

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 10 augusti 2010 15:08

I helgen var det dags för årets stora högtid för oss Working Kelpie ägare. Mästerskap i vallning med tävlingar på alla nivåer för oss. Tingeling var anmäld till Bonnhundsklass både på nöt och får och Ylva till nybörjarklassen på får. Vi åkte upp redan på torsdagen och bodde toppen hos svägerskan med familj. Magnus och alla barnen följde med!


Redan 7.30 var det samling till tävlingarna då den nya regeln nu trätt i kraft. Vetbesiktning av alla djur (hundar och nöt/får) före tävlingen. Besiktningen var inga problem för oss Ting var frisk och kry om är ordentligt svullen i rumpan då hon löper!


Mästerskapsklassen gick först och vi fick alla lite hicka när de två första hundarna knappt kunde flytta djuren! Hallå de är rutinerade och stabila hundar och det är inte direkt vi hur skulle detta gå????


Lite ändring av banan och omstart för alla och sedan gick det riktigt bra. När det blev vår tur var jag inte ens nervös.. Ting har ju liksom inte hämtat de sista gångerna på tävling så varför skulle hon göra det nu???? Skickade iallafall ut stjärnan och hon gick ut super! (19 av 20) sedan stoppade hon sååå fint bakom (utan att jag sa nåt, ) jag sa fram och hunden reste sig och började trycka på djuren lungt och fint (10 av 10) sedan gick framdrivningen rätt bra med. En rusning gjorde hon halvägs (måste försöka få bort dem!!!) men i övrigt är jag nöjd! *(16 av 20) total summa på hämten 45 och därmed (tillsammans med ett annat ekipage dagens bästa hämt!!!) Lilla älskade skrutthunden!


Fösningen nästa, jag jobbade för att få ner i Ting i tempo och missar helt att styra upp i tid.. alla utom en utanför grinden vilket jag får ta på mig.. 8p bort Drivning nästa och nu börar Ting bli trött så en och annan rusning med påföljande nafs kommer det där. Grinden prickar vi dock. Fortsätter till fålla in och får rätt snart ett fint läge och jag lägger Ting och vi väntar en vandrar in, en till och sedan följer de alla efter på ett fint band men den sista slinker precis utanför och sedan är det lögn i h*****e att få Tinbg att jobba fint. Hon är trött och ömsom trycker rätt och ömsom spurtar in mot korna och nafsar i luften.. Varje rusning sabbar alla chanser att någon kviga ska vilja gå in. Poängen tog slut och vi landade på 75 p totalt. vilket räckte till en 10:e plats..


På kvällen får vi rökt nötkött och rostade rotsaker vilket var MUMS!"!!! Jösses vad man blir hungrig efter en heldag bland nöten.


Lördag och nya tag. Ting skötte sig dock inte alls och när hon började slinka in mot fåren (istället för att hålla ut utgången som jag vet att hon kan!! Ett problem vi hade mycket för ett år sedan men som jag trott att vi fått bort) så sprang jag helt sonika ut och stoppade henne. Bruten tävling och inget resultat! Surt men jag vill absolut inte få tillbaka de där dåliga utgångarna som vi haft tidigare.


På kvällen var det årsmöte, middag och prisutdelning. Vid prisutdelningen fick jag kred av vår ordförare för att jag stoppat hunden så föredömligt då hon inte gjort som hon skulle! Han tyckte det var oerhört starkt gjort. Kändes lite bättre då :-D för att bryta så på en tävling är inte kul! (man får inte fortsätta om man bryter..)


Det var en trevlig kväll på det stora hela, även om det var synd att det blev så sent innan vi fick mat.


Söndagen och nybörjarklassen. Ylvas tur. Jag kan säga att jag flera gånger efter tävlingen undrat vad det var för hund jag hade med mig för hon var inte det minsta lik Ylva i beteendet. Jag är van vid att hon tar det lungt och framförallt att hon lyssnat på stoppen men icke sa nicke. Hon galopperade runt banan och jag fick ta i ordentligt för att få stopp överhuvudtaget. :-O När hon till sist splittade fåren och mer eller mindre jagade iväg hälften bröt jag henne och gick av banan.


Stort grattis till alla pristagare (framförallt till mina favoriter Leo- så fint han går.. och Tassa (kullsyster till Ting) :-)) samt till alla er som gjorde fina vändor som inte räckte hela vägen fram i år. Till alla er andra säger jag (som jag säger till mig själv) tur vi har världens bästa hundar och vi ses nästa år och då ni ;-)


Ikväll är det KM sedan är det kurs som gäller :-)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards