Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 17 augusti 2010

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 17 augusti 2010 20:56

Idag tog jag med mig alla ungarna och Ylva och Ting och åkte till Ida och hennes roliga och svåra får (de är räddare för folk än de är för hundar..) Hade rustat mig med långpisk för att verkligen hålla Ting på mattan men ändå på benen. Skickade på ett 75? m hämt som hon skötte såå fint. fin utgång fint upptag, sedan hade fåren förstås koll på oss och tvärvägrade att gå åt vårt håll men då började den underbara lilla hunden arbeta helt fantastiskt. Snabba fina flanker på riktigt lagom avstånd för att stoppa men inte stressa och sedan snyggt ner i smygtempo och fick fåren någon meter mot mig innan de försökte ytterligare utbrytningar. Hämtet tog tid med inte någon gång tappade hunden huvudet och gick in mot fåren utan hon höll hela tiden fint avstånd utan att för den sakens skull ge fåren minsta lilla alternativ än att gå mot de där jätteläskiga människorna.


Stod där och bara njöt!!


Försökte mig på att få dem runt mig men där gick gränsen för fåren. För trångt och för mycket folk :-) Till slut började vi fösa dem och då såg de en lucka och stack och gissa vad jag gjorde då??!! Jag behöll huvudet och skickade INTE Ting efter den flyende flocken. Istället använde jag apostlahästarna och gick tillsammans med Ting och hämtade dem! De du Louise!! ;-)


Ting fortsatte hela kvällen att jobba superfint!! ett par gånger påminde jag henne om vad som gällde men det kändes som en annan hund! Hon KAN gå lungt och fint också! Tom när fåren drog vid nåt tillfälle stannade hon frivilligt tills de lugnat sig (40 m bort) och GICK sedan fint efter dem!!!! What?? Kan hon göra sånt?? :-D


Såååååååå nöjd!


Det enda som inte gick bra var delning då fåren inte alls var intresserade av att släppa mig så nära att jag kunde få någon lucka..


Ylva fick också gå en runda och hon gjorde en hel del bra och en del mindre bra. Hon höll ut fint i flankerna men går sedan för nära fåren och stressar dem i galopp och splittar dem åt alla håll. Vid ett tillfälle passade det fåret hon splittat bort på att lägga sig ner och spela död när Ylva fortsatte efter de andra  :-( Sååå mycket tycket jag inte att hon stressade dem!! Men det blir ju lite mycket när den där rackarns människan också försöker komma nära för att kunna träna drivningar vilken Ylva behöver då hon är dålig på balans och hellre hänger på fåren åt det håll de vill..


Ylva är lite svår också för sätter man press på henne faller hon ihop som död också med hakan i backen och släpper tom fåren och går helt åt andra hållet.. Hon behöver få tända lite till tror jag innan man kan sätta mer press på henne. Svår avvägning.. hon kanske borde få gå någon av kurserna någon gång.


Tack Ida för lånet av fåren. Nästa gång hoppas jag Techno är med så du också får träna lite :-D

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards