Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 4 augusti 2010

.. för lite de sista veckorna. Tiden har liksom gått åt till annat mest trädgårdsarbete. Idag kände jag dock att jag var tvungen att få till åtminstone ett träningspass innan WKM i helgen. En vän till mig Ida har ett gäng får men de är inte invallade. Jag tänkte att det borde funka ändå allra helst som det jag helst ville träna Ting på var igångsättanden och att stå på benen hela tiden.


Ting skötte sig riktigt fint för det mesta. Två gånger nöp hon i tackorna den ena då de inte flyttat sig på länge och det till sist kom ett utbrytningsförsök när jag hjälpte till för att få dem att gå.. den andra försökte stånga Ting och då vart jag riktigt stålt över henne för hon nöp och stod sedan still med en lång blick på tackan som genast ändrade sig och gick efter de övriga.


Ett missöde hade vi. Jag skulle bara hämta fåren en sista gång så vi kunde kolla av att nypen inte gett några skador på fåren och samtidigt vill MElina ha sällskap. Jag skickar därför Ting utan att backa upp henne vilket jag gjort hela träningspasset. Hon försvinner utom synhåll i hagen och jag väntar och väntar. Till sist går jag efter henne och då ser jag att hon står och försöker flytta fåren mot mig i en liten flik av hagen som ligger utanför hagen. Ingångnen till fliken är bakom Ting och hon blockar effektivt varje försök fåren gör för att ta sig ut ur fliken. Inte lätt att vara smart också...


Lite dirrigeringar så föser hon dem bort från mig in i den stora hagen igen och sedan kommer hon med dem..


Ylva fick också gå en vända och det var nyttigt. Vi har inte vallat på evigheter tillsammans. Hon har lite dåligt självförtroende och jag fick hjälpa henne få igång fåren ett antal gånger men när de vandrade så gick det rätt bra. Hon tog kommandona fint men som sagt mer själförtroende hade varit bra. När hon inte kan få dem att gå genom att bara trycka dem så har hon liksom inget v´kvar att sätta till och då plockar hon fram tänderna. Idag hände det en gång att hon nafsade i en has. lungt och stilla sträcker hon fram halsen och nyper och sedan vandrar hon vidare i lungt tempo bakom.


Hennes flanker idag var helt ok.


Vi är inte på något sätt vältränade och förberedda för helgens prövningar men vi åker helt enkelt dit med inställningen att göra bra ifrån oss och ha trevligt tillsammans med alla kelpieentusiaster. Resultatet får bli det det blir. Ylvas hämt kommer att nollas då jag kommer stå i princip hos flocken när jag skickar henne. Ting tja vi får se.. idag stod hon mest på benen men hur hon gör i helgen vet jag inte.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards