Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2010

Gotland, ros till arrangörerna ris till vissa tävlande och en undran om hur och när omlopp ska ges!!!!

I torsdags åkte jag Melina och Tingeling till Gotland! Jag älskar Gotland och deras tävlingar. En stor del av det ligger i att jag har en god vän på Gotland som jag trivs mycket bra med! Sedan är det en vacker ö och nästan alltid är vädret bättre på Gotland än på fastlandet. :-D


När vi kom regnade det dock men det klarnade upp frammåt kvällen. Vi handlade och lagade mat och hade en trevlig kväll. På fredagen var det tävlingsdags. Då jag tävlade hopp 2 fick jag se till att vara på plats till första klassen. Det var en kul och ganska enkel, flytig bana med massor av tunnlar. Ting gick bra och hade det inte varit för att hon hade sin gastande matte i släptåg så hade hon nollat klassen. Nu blev det en rivning då jag kallade på henne sju gånger före ett hinder vilket resulterade i att hon hoppade oerhört tveksamt över och rev. Svängen var dock jättesnäv ;-)


Sedan följde en lååååååååååååång väntan.. Ting log o sov och jag tittade på agility på alla nivåer! Va mycket bra hundar det är på väg upp i klasserna!!! (tittade bara på large) Tyvärr såg jag också en hel del otrevligheter från förarna mot hundarna! Folk som skrek som idioter på sina hundar och som plockade upp hundarna i nackskinnet och bar dem av banan mmmm. I de flesta fall helt obefogat då hunden gör det den var tränad till sprang sedan hann föraren inte med att handla och så blev det fel och då var det hundens fel!!?? Hatar sånt! Hundar jävlas inte på plan!!!! Bilr det fel får vi nog oftast ta på oss det! Sedan såg jag också mer vältränade hundar göra tokfel (i klass tre) och förare som i det läget markerade för hunden på ett shysst sätt (genom att lägga ner hunden och sedan gå av banan) att de borde skärpa sig. Det är ok anser jag! Men att skrika och gasta gör att folk upplever agilityfolk som otrevliga och dåliga hundtränare och så vill jag inte ha det!


En annan sak jag skulle vilja att folk tänker på är att när det blir fel.. och du väljer att fortsätta banan ut då är det viktigt att du belönar din hund i mål! Hur ska hunden annars förstå vad som var rätt och fel?? Såg en långsammare hund som valde att sticka av plan och gå och sätta sig hos matte istället för att springa med husse. Husse jobbade gärnet för att få tillbaka hunden och lyckades till sist men då hade de redan diskats.. Husse fortsatte och tog några hinder till och gick "i mål". Enligt mig hade husse nu det perfekta läget att belöna rikligt och visa hunden att det faktiskt lönar sig att följa honom!! MEN husse var besviken på hunden och valde därför att bara koppla hunden och gå därifrån. Inte ett bra, en klapp eller ens en blick fick den stackars hunden! Hade det varit jag hade jag ALDRIG sprungit agility igen!


Frammåt kvällen efter alla andra klasser var det så äntligen dags för klass 1 ag. (måste säga att upplägget denna första dag med kl 2, kl 3 lag och sist 1 inte är ett toppenupplägg klasserna får gärna komma i nummerföljd antingen 123 eller 321 och var de stoppar in lagen bryr jag mig inte.. Det måste ju vara fler som är i antingen 2,3 eller 1,2 än det är som är i 1,3??) Det var en riktigt lurig etta med ett lurigt slut på banan A:et skulle tas två gånger. Ting gjorde inte riktigt som hon skulle på balansen men där var en tydlig tass (baktass) på på kfs övre del. (inte godkännt enligt mig träningsmässigt) tävlingsdjävulen är dock stark så jag körde vidare. A:et var brant och första varvet flög Ting rejält över nocken hon landade med en baktass längst ner och jag hörde hur publiken sa det högt! "Såg ni?hon landade med en tass på!! Hur är det ens möjligt???" typ. Andra gången hon skulle ta A:et hade jag lämnat henne för att hinna placera mig inför det knöliga slutet men efter hennes första luftfärd stannade jag sedan upp och vände mig för att se hur hon tog det andra gången. Hon tog det så fint och hade anpassat sig MEN då jag nu stod och tittade på henne istället för att placera mig och fortsätta röra mig så blev jag sen iallafall trots mitt försprång. svängarna på slutet blev gigantiska och två hinder innan slut drog Ting mot belöningslådan och jag fick jobba jättemycket för att få henne att vända.. Jösses vad vi tappade tid. I mål kom vi och nollade var vi. Det räckte till en tredje plats och pinne tre och därmed uppflyttning!!! :-D


På kvällen skulle vi gå ut och fira. Vi letade ett bra tag efter en resturang som inte var knökfull och hamnade på resturang söderport. De hade allt på menyn (varningsflagga) så det fanns nåt som passade alla. Jag ville fira min uppflytt rejält så jag valde plankan (trots att den var DYR!!! 239 kr! nåja oxfile kostar och jag älskar planka!) När maten kom in fick jag en planka med pulvermos med gurkmeja i!!???!!! Oxfilen var skivor (ca 1cm tjocka) seniga??!!! Dvs inte alls oxfile!!! såsen var helt ok och den klassiska tomaten likaså men där låg dessutom en stor hög med värmda frysta grönsaker (morötter, ärtor och liknande..) stirrade på maten en stund, tog en tugga for illa provade en tugga till och satt sedan länge och funderade! Maten var inte ätlig! Skulle jag betala 239 spänn för pulvermos??!! (jag HATAR pulvermos!!)


Efter mycket funderande sa jag faktiskt ifrån. De fick ta tillbaka min mat. :-( Vet ni vad de svarade då?? Det är alltid pulvermos på plankor!! När jag sa att jag aldrig fått det förut ville de veta vilken restaurang jag brukade gå på!!!!


Josse hade beställt kyckling och den var nog för det första kokt (eller kanske micrad??!!) och för det andra så studsade den när man släppte den i bordet!


Övriga vid bordet hade beställt pasta (helt ok, god men inte wow) och pizza (dessa var rkitigt fina och goda!!). Trist när det blir så! 


Lördagens tävling började lite senare för mig.. jag var ju uppflyttad!! Hopp tvåan var riktigt rolig och vi nollade på en bra tid. Tvåa blev vi med pinne :-D


Agilityklassen sedan var svår. Slalomingången trodde jag inte Ting skulle fixa. Men det gjorde hon och då stod jag och bara gapade!!! efter tre portar gick Ting frågande ur.. Gjorde jag nåt fel matte??? Arg på mig själv körde vi vidare och jag passade på att ta om balansen när hon hoppade den.


Hela eftermiddagen var sedan ledig. Jag åkte hem till Ulrika och vi pratade hela eftermiddagen och kvällen. god mat och en trevlig långpromenad blev det och Ting var efter det så trött att jag fick skaka liv i henne för att få henne med mig hem :-D


Söndag och nya klasser. I agilityklassen hade de nu för första gången denna helgen plockat in vippen. (den slog inte över på to kvällen när någon lagt en liter mjölk på den, så den användes inte de första dagarna, nu sades den dock vara åtgärdad.) Ting flög fram över banan och fortsatte flyga när hon kom till balansen! Tog hon tre språng på den så var det bra! Hmmm.. running är svårt när kelpie flyger. Enligt utplacerade vänner var hon dock ordentligt på kf (landade där) men åter andra säger att hon missade.. själv vet jag inte! Ting fortsatte flyga fram över banan! och när vi kom till vippen fölg hon över den så den rörde sig aldrig.. Jag tog då om = disk. Det var fruktansvärt många som fölg gungan, i alla klasser och många undrade om den verkligen var rätt invägd..


Hoppklassen var ännu en rolig bana. Ting gick bra även här men en obetänksam viftning med fel hand så flög hon in i en tunnel och diskade sig. Jag fick efteråt veta att hon innan dess haft en rivning så då kändes disken inte så jobbig längre :-D på det stora hela är jag supernöjd med hur skrutthunden har gått! Hon har helt enkelt gått SUPER!!! :-D Känner att hon riktigt läser mig och banorna underbart nu!!! Supernöjd åker jag hem med två pinnar och en uppflyttning i bagaget! :-D


Visby BK ska ha en stor eloge för välarrangerade tävlingar!!! Bra flyt nästan hela tiden UNDERBART KÖK!!! Vilken meny det fanns att välja på!!!!! och till priset 50 spänn!!!! WOW!!! Salladsbordet till var inte heller dumt!!! SUPERKÖK helt enkelt!! Banorna har varit toppen (det enda är väl att vissa slalomingångar varit väl svåra i klass ett men men) flytiga svåra men med rätt handling underbara!


En incident fick mig dock att fundera. Två ekipage drabbades av ungefär samma sak i två olika lopp för två olika domare. En lös hund kom in på banan mellan hund och förare i loppet. Tävlande hundar märkte inget medan tävlande förare fick halvhalta och tappade mark när de stördes av hunden. Den ena domaren sa omlopp och den andra sa INTE omlopp då tävlande HUNDEN inte var störd!


Min fundering är om det inte är EKIPAGET som inte sja störas! Dvs varken hund eller förare! för om endera störs så blir ju loppet stört!


Startade disskussionen på facebook och har även där fått olika svar från olika domare om huruvida omlopp borde getts eller inte.. Märkligt!


Reglerna säger tydlig yttre störning.. men inte VEM som ska vara störd.


Vi avslutade med att gå ut på nytt denna gången valde vi restaurang efter rekomendation från ortsbefolkningen! :-D Joda hade toppenmat och det blev en MYCKET trevlig kväll :-D





 
 
Maja och Link

Maja och Link

7 augusti 2010 17:09

Kul att se Er på Gotland, alltid roligt att inspektera andra som kör running. Börjar fundera på vidare träning (klass 2 och 3). Grattis till uppflytt!

http://greatwarrior.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards