Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 11 juli 2009

Idag hade vi sista träningen i träningskursen. Alla på plats med gott humör trots att vädret bara 15 minutr innan vi startade lovade ösregn och åska.


Vi tänkte oss att köra en bana men hundarna var inte riktigt med på de planerna.. En av dem hade en balanslåsning som inte var av denna värd! Helt otroligt att hon kunde låsa så fullständig vid ett hinder! Det var mycket svårt att bryta henne då hon gång efter gång sket i sin förare och sprang bakom ryggen på henne till balansen istället för dit hon skulle. Trots att hon en av gågerna hon skulle över gjorde n helt underbar akrobatisk akt där hon med tre tassar i vädret och balans genom nos och en framtass lyckades hindra en störtdykning uppifrån så ville hon bara tillbaka dit hela tiden! En hade någon annan sorts låsning. Visade tydligt att hon var superrädd för något och gjorde tappra försök att slinka under staketet för att fly fältet. En tredje tyckte hela planen luktade som det läckraste slakteri du kan tänka dig och körde nosen i backen så fort han fick en chans. 


Den roliga avslutnigen med lite tävling blev snabbt utbytt mot hårdträning! Nosning förbjöds, belöning erbjöds varje hinder för den som inte ville hoppa och balansfixeringar skulle brytas! Det blev tuftt jobb för hundägarna från början till slut men alla gjorde fina vändor mot slutet! När träningen var i princip över plockades den stackars löptiken ut och fick köra ett par varv hon med och där fanns minsan inga tokiga låsningar eller andra knepigheter! Hon gick som tåget och lillasyster (som tidigare helst krupit under staketet)  hängde på och kon till och med ifatt över A:et så båda tog sig ner och över sista hindret parallellt! Underbart att se!


Tror att alla var nöjda på slutet! Då var det iallafall väldigt mycket mer focuserade hundar som tränade och det såg betydligt bättre ut! :-D


Efter träningen fikade vi! Jag hade bakat kladdkaka och MAgnus hade dekorerat den fint med jordgubbar och vispat grädde till! Mums!


Jag fick fina buketter som tack och desutom hade det diktats helt underbart! Här nedanser ni versen!!


"Anna flyttade till Ljuder

och till Prova på kväll bjuder.

Kom och ta med din hund

Testa agility en liten stund!


Tredje kursen vi nu slutar

och mot tävling nog det lutar.

Anna har lärt oss "handla" hunen

Agera rätt och direkt på stunden.

Denna bana har vi tränat

och et godkänt vi förtjänat.


Första hinder är tre hopp

här är stämningen på topp

nummer fyra är stora A

Atlas klrar det så bra

Säcken eller platten

kan va' full av vatten

Wildas bästa minne:

Hittade en groda därinne

nu kommer det en vippa

Som Nsa älskar att tippa

om man trampar rätt

får man godis lätt

matte springer i galopp

hunden efter hopp-hopp-hopp

däck och tunnel hopp balans

detta går ju som en dans!

Yngsta hunden Nova

klarar slalom vill jag lova

Ett sista hopp och sen i mål

Nån ger upp ett konstigt vrål

Tänk vad vi har lärt

men det var mödan värt


Tack från Kristina,

Atlas, Wilda, Nova, Evelina

Nsa, Linda, Mait, Carina"


Helt underbart TACK!!!!


KRAM!!

Kronobergs VK ska ha nöttävlingar i slutet av månaden och innan dess vill de försöka få in så många vallpass med så mycket olika hundar som möjligt på djuren som ska användas. Igårkväll samlades vi (semestern börjar bra!) för ett pass.


Vi delade av djuren först i två större flockar med ungefär 20-25 djur i varje. Sedan vallade olika hundar på vardera flock och an fick jobba lite för att hålla dem isär. Sedan delade vi den ena flocken ytterligare en gång och vallade på tre flockar samtidigt. Mycket nyttigt var det!


Ting fick tillbaka en hel del av sin rusningar på så stora flockar av nöt så när det blev vi på nytt valde jag att ställa flocken still mot staketet och därefter flankera och fösa längs med. På så sätt gik de inte så långt och jag fick bättre möjligheter att styra Ting utan att hon kunde hetsa upp sig. Duktig var hon! :-) Tog nästan rätt på höger och vänster hela tiden. (ett par gånger blev jag lite arg när hon envistgjorde fel tre gånger på rad.. sedan bet jag mig i tungan när jag insåg att jag tjatat vänster fast jag menade höger och när Ting gick vänster fick hon ett stopp av mig.. :-( Jag måste bli bättre på hö/vä själv.. )


Mot slutet fick hon jobba lite med kortare hämt (eller vidare flankeringar vilket man vill) Några gånger drog hon innåt snäare än jag ville men ett "EEEEJ" från mig så vek hon ut och släppte nöten igen..


Tempot bland korna var betydligt högre än jag vill ha det bland fåren. Men jag lärde mig att det behövdes för började hon li för stilla och ta det för lungt då utmanades hon av korna. Flera av dem var mer än måttligt nyfikna och gick hela vögen fram till hundarna om de låg stilla, fortsatte de vara stilla övergick de till att nosa på hunden frammifrån och bak! Ett par gågner slog Ting över och gjorde ett rejält nafs (i luften) mot kon och stoppade sedan när jag sa till.


Jag bestämde mig för att stötta henne rejält här istället och själv gå dit och knuffa bort kons huvud så att Ting slapp dessa jobbiga låsnignar.


När vi tränade hämten kunde jag dock inte hjälpa henne.. istället gav jag henne lite hö vä komandon när hon gjort ett fint stopp i balans och började hon pendla låste sig inte nöten heller utan då gick det fint!


En nyttig kväll men många insikter från mig. Jag börjar tex se skillnad på när hon rusar för att hon stressar och när hon spriner fort för att göra en fin rundning och stoppa flyende kor! Skillnaden är hårfin och det första är ett högst oönskvärt beteende medan det andra är nödvändigt för nåär korna satte fart sprang de rätt fort..


Där är nöt VP på tävlingarna som vi nu vallar in för.. sugen!!! Men har nog ändå bstämt mig för att avstå. Har ju inte hämten ännu.


Anmälan gick ut igår tror jag.


:-(



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards