Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 27 juli 2009

ja övningarna gav resultat och hon fick bättre och bättre självförtroende i takt med att kvigorna blev mer och mr vana vid att flytta sig för hund. Visst märkte jag att självförtroendet fick följden att hon började rusa lite mer men det var en svår avväning att göra..


I vart fall fick klubbkompisarna till slut övertaget och jag anmälde.. Efteranmälda startar först så klockan nio stod jag vid startpinnen och var beredd att skicka Ting.


Hade bestämt mig för ett högerskick dels för att jag inbillar mig att det är hennes bästa sida och dels för att draget var kraftigt höger och bakåt på fältet.


Skickade men höger ville inte Ting.. skar efter bara en meter och stack snyggt åt vänster istället :-/ Framme hos kvigorna rusar hon fram som en furie bakom.. bortblåsta var hennes fina naturliga stopp.. Rusar förbi gör hon innan hon i en snabb vändning sätter fart på gruppen samtidigt som hon rusar iväg åt andra hållet.. hon pendlar hysteriskt bakom dem och de kommer mot mig i full galopp (ok det var rakt men det var nog det enda som var bra.. :-/ faktum är att hon var den enda VPhunden som fick hem kvigorna rakt alla andra hamnade ute vid staketet åt höger.. alltid nåt! :-O)


Några stopp tog hon inte!!!!! Inte nu matte hinnder inte måste rusa!!!! 

Ghaaaa!


Gruppen hos mig dags att försöka vända dem och hunden i riktining neråt igen.. dragriktning och med en hetsig hund i hasorna så gick även det i full galopp! Fösningssträckan var slut innan vi hunnit börja fösa.. var liksom tvungen att skicka Ting runt för att stoppa de flyende kvigorna och det gjorde hon.. stoppade dem men då var grinden förbisprungen (ingen kviga innanför alla någon meter till höger om grinden..)


Tja bara att bita ihop och vända gänget helt om igen. Nästa grind låg långt nere bakom oss i vänstra hörnet.. Drivningen gick väl sisådär Ting var fortfarande het och kvigorna rusade om mig! :-/ När första kvigan nådde grinden verkade hon gå utanför och jag skciakde Ting för att stoppa.. dåligt beslut då resterande var på väg rätt.. När Ting glider upp vid sidan viker restenav gruppen av och hamnar utanför.. tre gick rätt till sist :-(


Även vägen mot fållan som nu återigen var i dragriktningen och därför gick fortare än jag önskade mig blev en aning stressad.. Väl framme vi fållantröttnade jag på Tings fasoner!!! På tiden kan man väl säga!! Ryter i och se! hunden böjrar jobba rätt och fint! :-D


Kvigorna lugnar sig snabbt (dumt av mig att inte säga ifrån till Ting tidigare..) och vi finlirar en stund utanför fållan. (eftersom Ting tryckt dem för långt från början så kommer de nu från fel håll och vi lyckas inte riktigt få in dem.. De gör lite utbrytningsförsök och till sist lyckas en av dem ge sig av och vi får inte chansenatt reparera det då domaren bryter oss.. (Tacksam var jag för det!!) kunde trots allt gå ganska nöjd av banan.. Ting och jag tog oss nästan runt. Det gick för fort absolut men hon tog dem åt rätt håll och jag kunde styra även om det inte gick att precisionsstyra.


Hem och jobba tillbaka lydnaden som ju fins där och dra ner tempot så kanske det blir lite bättre framöver..


Domaren tyckte hon var intensiv och att lydnaden fattades.. jo minst sagt men samtidigt sa han att han tyckte att hon hade fina flanker!!!! :-D och är det något vi jobbat med så är det ju just att hon ska hålla ut och släppa trycket i flankerna istället för att rusa in och ta korna lite bakifrån..


Man kanske kan säga att det vi jobbat med fick vi.. fina flanker och bättre självförtroende.


Sedan att det blev för bra på självförtroende fronten det får vi väl jobba med framöver så att självförtroendet finns kvar även om tempot sänks avsevärt.. :-)


Kul mer att jobba på mao!!


Resultatet var iallafall en katastrof men jag är ändå märkligt nöjd..


I och med att hon skar var vi körda från början (nästa gång ska jag försöka se på henne vilket håll hon vill gå och välja det!!!) Sedan lärde jag mig att när hon väl hämtat hem dem och jag var nära henne fanns alla möjligheter att göra det jag gjorde först vid fållan STOPPA hunden och se till att hon lugnar ner sig och tänkter till INNAN vi fortsätter. VP går inte på tid!!!


När väl hon lungat sig gick allt mycket bättre och det är ju fullt möjligt att göra det med en gång!!!! Dumt av mig men man lär av sina misstag!


Nyttig erfarenhet var det.. hoppas jag inte skämde ut WK alltför mycket.. ensam WK var vi förstås så.. :-/


Nåja vi kommer igen när vi tränat lite mer!!

   

Sedan sist har vi hunnit med Ölands djurpark, mer vallningsträning, agilityträning, sylt, gäster, uppvisning och VP...


Allt har gått bra utom det sista..


Misstänker att det är det som är intressantast så här kommer lite info om vad och varför och hur det gick..


Senaste veckorna har det tränats rätt duktigt på vallning. Ting har fått flankera massor och fösa en hel del därutöver mest nöt har det vallats då det är det jag har tillgång till och då klubben skulle ha nöttävlingar i helgen som gick och behövde hjälp med invallningen innan dess.


Ting har utvecklat sina flanker enormt fint under denna tid men har ibland haft lite för mycket Eye efter upptaget och haft lite svårt att få igång de inte så invallade kvigorna. Med mycket stöttning och peppning har hon mer och mer börjat röra sig bakom djuren och för att få henne att lyckas trycka bättre har hon även tillåtist ta sig lite friheter och en del av hennes rusningar har kommit tillbaka.. även om rusningarna numera är i fina flanker men kanske inte så lungt tempo som man skulle kunna önska.


Klubbkamraterna har varit på mig en del under invallningen och menat att det är klart jag ska vara med på VP:et!! Själv har jag inte riktigt kännt ig redo och i början sa jag nej men allteftersom Ting började få finare flanker och då kom också toppenfina hämt med lugna fina upptag så började jag bli mer och mer sugen. Dock trodde jag att det största problemet skulle bli att överhuvudtaget få flocken att röra sig efter upptaget..


Träningen fortsatte på samma vis som tidigare med mycket självförtroendehöjande övningar!


fortsättning förjer.. jag måste tyvärr rusa..



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards