Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 1 september 2008

I lördags kväll var vi på kräftskiva i byn och där var det ruggit mycket mygg! De var ilska och bet oss överallt! Vi satte på barnen mycket kläder som skydd men då Amanda är för liten för myggmedel var det inte mycket mer vi kunde göra. (ja gått hem men det kändes inte så kul.)


I vilket fall så fick Amanda bl.a tre myggbett runt högra ögat och igår började det svullna. På eftermiddagen var det rejält svullet men det varade inte eller så utan det var bara svullet. Då vi trodde det var myggen avvaktade vi men i morse var ögat ännu mer svullet! Då ringde jag sjukvården för det kändes som att det inte gick åt rätt håll!


Hon fick en tid vid tvåtiden och Farmor var snäll och ställde upp och körde henne dit. Hon fick antihistaminer utskrivna och dricka det tills svullnaden lagt sig..


Hon verkar gilla medicinen tack och lov för annars kan det bli jobbigt att få i henne 10 ml två gånger per dag..

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 1 september 2008 18:37

I söndags var det vallning igen. Det var fjärde tillfället men bara tredje för Tingeling då hon var borta efter skadan en av gångerna. Idag var vi dock back..

 

Bad att få lite hjälp med hö vä träningen. Men när vi släppte Ting märkte vi att hon väntade lite för mycket på kommando från mig. Har nog stöttat henne en hel del med korna då jag inte velat att hon skulle känna sig osäker! Typiskt mig! Nåja fick knipa käft och bara röra mig och vänta på att hon skulle själv börja röra sig. Vilket hon snabbt gjorde och sedan jobbade hon på fint.. Hon fick mycket beröm. Bla sa kursledaren att hon var urläcker och arbetade precis som en riktig BC??!!!! Skulle det vara beröm eller??? ;-) Kan hon inte vara urläcker och arbeta som en riktig WK ska?! Kursledarna menade att det inte alls var så ofta man såg WK som kunde arbeta så fint som Ting.. kul att höra men jag tvivlar på att de sett tillräckligt många WK då.. Jaja BC ägare har sin lilla bild av verkligheten.. Vi får väl visa dem vad WK går för helt enkelt ;-)

 

Kul är det i alla fall med beröm! Själv var jag inte helt nöjd men ändå jättenöjd. Tyckte hon hela tiden försökte cirkla åt vänster (hö brukar vara hennes håll) när vi drev och även att hon i vänsterskicken inte höll bågen utan försökte rusa in mot fåren. När jag morrade åt henne slog hon ut igen och fortsatte upp till balans. Jag fick order om att när hon slog ut från flocken förstärka beteendet med ett nytt vä kommando då hon gjorde rätt som tänkte ut då..

 

Nöjd är jag dock med att hon följer stanna kommandon väldigt bra. Sedan har hon väldigt brått upp på benen igen för att fortsätta valla.

 

Jag var i alla fall mycket nöjd med helheten när jag åkte hem.. måste verkligen försöka hitta tid någonstans så jag kan träna lite!

 

Mycket som ska hinnas med nu..

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards