Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 18 september 2008

Om att vilja stanna kvar i starten samt 10 pinnars slalom

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 18 september 2008 09:32

När mormor är på besök kan man passa på att ägna sig lite åt hundarna :-) Dessutom har vi ju fått belysning i trädgården tack vare min käre make så nu är det fullt möjligt att gå ut när barnen somnat trots att det hunnit bli mörkt!


Körde således ett kort pass igårkväll och ett i morse. Igår körde vi med 8 pinnar i slalom alla räta och hon gick fel tre gånger och sedan satte hon dem aldeles oavsett ingång eller om jag stod still eller rörde mig! Det börjar likna nåt! Har små förhoppningar om att hinna få till en bra 12 pinnars till kursen på söndag.. lyckas jag inte får jag helt enkelt köra på kortare slalom..


Körde även övningarna jag satt upp till mina kursare. Hon klarade dem galant utan minsta lilla tvekan! Hon tar svängsignaler bra och fixade framförbyten och bakombyten jättefint och hon drog på hinder.. även tunnlar som skulle tas bakifrån gick plättlätt! :-)


Införde också en ny regel.. hon fick själv välja startpossition i starterna och sedan skulle hon  bli kvar utan kommando.. gjorde hon rätt fick hon starta gjorde hon fel lämnade jag banan och gick förbi henne bakåt och när hon vände bort från övningen och följde mig gick vi fram på nytt och väntade in en startpossition..


Flera gånger valde hon att lägga ner frambenen medan bakbenen fortfarande stod.. såg jättegulligt ut! :-)Vi har tränat en del på att sitta kvar och vänta utan kommando innan. Ideen är att hon ska vänta FRIVILLIGT och EXPLOSIVT! När hon får frikommando ska hon explodera frammåt mot mig och belöningen men har hon inte fått frisignalen ska hon bli kvar och liksom stå och rycka men säga "haha mig lurar du inte - jag blir kvar här tills du sagt något annat!" Dvs HON VÄLJER att vara kvar Inte för att hon tror att jag vill utan för att HON vill! :-)


Fungerade skitbra! Två gånger gick jag undan från övningen och sedan lämnade hon inte sin plats.. Lite mer träning så ska det nog bli riktigt stabilt.


I morse satte jag upp två pinnar till i slalomen.. raka.. och gissa vad!! Hon satte alla tio! ikväll får hon träna på 10 igen och imorgon tror jag att jag ska prova tolv.. Med Icka så var det så att sex pinnar gick men 8 var för många men när jag satte upp 12 så fixade hon det.. så som sagt.. ska prova tolv imorgon.. Inte såå långt borta ju!


Körde även mer i vår lilla bana från igår..

                                        10^ __

                                        9,6^__        7I

                 1I        2I       __     _3_    (-tunnel-)5,8

                                                  
          4I


De fel som uppstår oftast är att Ting missar och flyter ut förbi något hiner eller att hon är för Tight på svängen och därmed går mellan hindren..


Icka fick också köra ett par varv i minibanan,, och några slalomingångar och så..  nyttigt. Måste få tid till att köra mer strukturerat med kf för henne någon dag.

Sedan hann vi inte mer i morse. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards