Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2014

Workingkelpiemästerskapen 2014

Alla bilder i inlägget är tagna av jätteduktiga Sofia OIsson : http://www.boggas.se/ TACK Sofia! :-D


I helgen gick en av årets höjdpunkter av stapeln! Det är så roligt att vara med när "alla" landets WK träffas och tävlar ihop under en helg. I år kunde jag tyvärr inte komma ifrån to och fre så jag missade både unghundsbeskrivningen och nöttävlingarna men enligt rapporter var det suveräna dagar med härliga djur och duktiga hundar.


Även helgens fårtävlingar bjöd på härliga djur, en fantastisk plats, supergod mat och härliga vallhundar! Detta ställa, Öströö fårfarm var helt otroligt! Vilket ställe!! WOW!


Fåren var väldigt trevliga och nästan åt det snälla hållet. Även om hunden stimmade till det så stannade fåren om hunden lugnade ner sig.


På plats på lördagen var Sofia Olsson och fotade:

Finaste Tingeling

kelpix140802_06

kelpix140802_05

kelpix140802_07


Och sötaste svarta Trollet!

kelpix140802_08

kelpix140802_09


På lördagen gick bonnhundsklassen och Ting fick faktiskt vara med. Alla som känner oss vet att Ting har problem med att ta det lungt då hon inte litar på mig överhuvudtaget. Hon måste passa alla sidor samtidigt och får lite lätt panik när fåren drar iväg en liten bit. Hon skötte sig dock över förväntan. Utgången var fin (stannade något kort) och upptaget likaså (det blev dock snett eftersom jag inte korrigerade henne när hon stannade kort) och framdrivningen gick också bra... men i en stor krok, missad grind och nästan inga p för vi var av linjen. Jag vet  att man måste styra och jag gjorde några försök att få dem tillbaka på linjen men Ting är Ting och även om hon tog högerkommandot så blev hon inte kvar till höger utan rätade genast upp igen och då hann fåren aldrig tillbaka till linjen. Efter fyra sådana försök gav jag upp och lät henne gå i sin självvalda linje.


Ute på banan sedan gick det ömsom bra ömsom mindre bra. Jag är jättedålig på linjer och Ting överarbetar en del så det blev väldigt svajigt och på ett ben lyckades vi till och med vända flocken.. Jaja hon jobbade ändå rätt fint och lungt. När vi kom till drivningen blev det sååå mycket bättre! :-)


Vi närmade oss hanteringsanläggningen (där det redan stod tio djur) och jag skickade upp ting åt vänster för att mota djuren lite vilket hon skötte såååå fint! (hålla i drag är hennes starka sida som det kontrollfreak hon är ;-) ) Jag kunde i lugn och ro öppna upp helt till anläggningen. Det enda som behövdes nu var en snygg högerflank så skulle djuren lungt och prydligt vandra in som på snöre. Tyvärr är inte snygga flanker Tings starka sida när hon börjar bli trött... en dålig flank och fåren rusade in som skjutna ur en kanon. Inne var de iallafall men avdrag för rufft intag. Innte i anläggningen skötte hon sig också jättefint hela första delen. Det är första gången någonsin som hon är inne i en sådan! När vi kom till sorteringen la jag henne med kommando att passa och sedan började jag böka med fåren för att få dem genom sorteringen... Det har jag aldrig provat heller och det märktes för jag var liksom ingen expert. På något sätt lyckas jag få in fåret längst fram i rännan baklänges och där stod hon som en propp. Jag slet lääänge med att försöka vända henne och rätt vad det är hör jag domaren säga ett strängt Hey!! Jag tittar förvirrat upp och går tillbaka till Tings plats (man såg inte hunden alls i detta moment då det var heltäckande väggar) men hon såg lugn ut och fåren också så jag gick tillbaka till den bakvända tackan...

kelpix140802_01

Efter tips från domaren backade jag ut tackan genom sorteringen och när jag väl gjort det flöt sorteringen på smidigt. När de sista tackorna ska gå igenom är där blod över deras ryggar!! Oj vad jag mådde dåligt då! Vad hade hänt?? Sista tackan genom blöder från nosryggen hela hennes nos är blodig när jag får syn på henne och jag förstår att Ting måste ha bitit. När vi är färdigtävlade får jag förklaringen. Medan jag jobbade med baklängestackan har en annan tacka vänt upp och utmanat Ting hon nöp den i nosen (det var då domaren heyade) och sedan hade tackan vänt tillbaka till flocken och Ting fortsatt passa lungt. Det var då jag kom och kikade vad som hände (såg dock inget blod då) Obehagligt men eftersom domaren inte diskade oss då han ansåg bitningen motiverad fick vi behålla poängen vi lyckats skrapa ihop. Det var andra som blev diskade senare för omotiverade bitningar.


Ting kanske inte är den bästa poängplockaren på en bana men jag är stolt över henne och hur lugn hon var för att vara hon! Det var faktiskt flera som kommenterade efteråt att de tyckte Ting bleivt mycket lugnare och gick mycket bättre nu :-D Med tanke på hur lite (i princip inte alls) hon får träna vallning så kan jag inte vara mer än nöjd!


På eftermiddagen fick Trolla jobba lite i uttaget. Vår uppgift blev att möta upp och ta emot vid grinden och putta ner den använda flocken till resten av gänget nere i skogen.Skogen var öppen så fåren kunde gå tillbaka upp till fälten dels genom grinden till tävlingsfältet och dels rakt upp på fältet intill tävlingsfältet, till det fält där all publik och alla bilar stod. Det var lite pyssel med att putta ner fåren i skogen. Det var inte mycket mat där så de ville mycket hellre ut på ängen och beta. Skönt för mina nerver att få känna lite på fåren innan det skulle bli debut dagen efter.


Magiskt vackert i boksogen! Trolla och fåren

kelpix140802_13

Debuten då hur gick den! Är sååå nöjd och samtidigt så gruvligt besviken på mig som inte kan sköta mitt jobb på ett bra sätt! Bara det att jag har ett ligg och flera sätt att dra ner tempot på henne... men glömmer använda mig av dem. :-/ Hämt är jag jättenöjd med! Fösning är jag nöjd med! värre är det med drivningen. Nåja jag kanske lärde mig nåt.. Hoppas det! Fin är hon iallafall lilla snäckan och massor av fina ord om henne från domaren fick jag! Så lycklig över det! :-D Placeringar och poäng kan egentligen kvitta! En annan gång ska jag hjälpa min hund istället för att stjälpa henne ;-)


Film från äventyret ser ni här:

Bonusklipp finns på årets vinnare i mästerskapsklassen Krister Persson och Irinka Kim en sortering av hösta klass!!   

http://www.youtube.com/watch?v=lEs92RKAtWI


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards