Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2013

Agility och vallning och simtävling

I helgen var jag och hundarna på hundtävlingar, först agility och sedan direkt till km i vallning.


Lessebo hade en inoff tävling som blev riktigt trevlig och konkurrensen var större än man kunnat ana på denna lilla tävling. Deltog gjorde bla tre hundar som förekomit i landslagssammanhang och minst fyra förare som kört hundar på internatioenlla tävlingar. Kul tycker jag när det blir lite spridning! Och jättekul för alla dem det gick bra för och som kunde klå flera av dem som hade lite mer erfarenhet ;-) Själv blev jag possitivt överraskad av att Ting faktiskt kunde få bättre tid än landslagshundar!! Trodde inte hon var så snabb men har ju flera gånger tidigare sett att vi tappar tid på dåliga svängar mm.. Kanske tappar vi så mycket att om vi får ordning på dem så kan vi konkurera högt upp??? Bästa tiden av alla i agilityloppet och näst bästa tiden i hopp, slagen med två tiondelar.


http://www.youtube.com/watch?v=wv6bFAyrd0c&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=m7WjciHNYEs



Trolla fick debutera i agility i helgen! Nybörjarklassen var öppen för hundar från ett år så det var bara att anmäla. Sagt och gjort anmälde gjorde vi och startade också men vi är inte riktigt där än att vi tar oss runt. Jag behöver få bättre förståelse för hur hon läser mig och var hon kommer befinna sig. Glad över att jag är såpass rutinerad nu att jag bara körde på när hon missade hinder. Hon var därmed lyckligt ovetande om dubbeldisken vi drog på oss i loppen ;-)


Trolla gick igång mycket på de andra hundarna som körde speciellt syrran var svår att släppa! ;-) när det sedan var dags för henne var focus dock på mig och banan och inget annat! Känns bra!


Hennes första lopp finns på film. med fulsnurrar och allt får jag hennes tid till ca 15,50 s Vinnaren i klassen syster yster!!! vann på 16,86 och hade också fulsnurr. Kristina gjorde ett jättefint lopp med sin nya malle Malou och hon vann på dryga 14 s. Det känns helt ok inför framtiden tycker jag! :-)


http://www.youtube.com/watch?v=QoDfqO-3GQw&feature=youtu.be


Tyvärr finns inte Trollas andra lopp, det var bättre, ingen fulsnurr men fortfarande disk.


Efter tävlingen körde vi vidare till Risinge där vallhundskm skulle avgöras. Tyckte det var kul att komma dit och mingla lite men böev snabbt övertalad om att efteranmäla och köra också. Ting klarar dock inte riktigt får i starkt drag och det var det här. Hon fick därför för sig att det var säkrast att bara hålla fåren och jobbade inte så mycket med att flytta dem. Hon tog inga dirigeringar alls på hämtet och kom därför med dem helt av linjen och med missade grind. Sedan fortsatte det så. Hon höll dem men ville inte styra upp dem på någon linje så poängen blev därefter.


Mot slutet av banan var hon jättetrött! Blir jobbigt att stenhålla får på det där viset och då kom även någon rusning som ett brev på posten. Nåja jag tycker vi gjort framsteg då hon lugnar sig mer och mer... allt är relativt ;-)


För skojs skull fick även Trolla prova på fåren. Vi hoppade över hämtet och sedan har jag varken höger eller vänster på henne så även om hon prickar alla grindar så korsade vi fårens bana flera gånger då jag bara pyschade och hon fick välja väg själv. Hon blev också springig på får i starkt drag. Intressant att se då hon ofta varit den där som bara går bakom.. Jag lät henne flanka eftersom det är något vi behöver träna på men så här i efterhand kändes det som om det blev mest stimmigt och inte så bra alls. Nåja det blev ett träningspass för oss och det behöver vi ;-). Fålla i gjorde hon bra och på fålla ut fick vi avdrag för att hon startar hetsigt... Skrattar lite åt det för det avdraget får nog jag ta på mig då jag stänger grinden PÅ Trolla och hon hoppar iväg för att undkomma grinden... Nyttig erfarenhet! kolla var hunden ligger INNAN du stänger ;-)


Nu får vi träna vidare i 25:an ett tag till innan vi går i vinterdvala med träningen. Två kurser vänar oss dock i höst innan vilan inträder på riktigt! :-)



På söndagen var det äldsta dotterns tur att stå i centrum! Hon debuterade i simning och simmade både rygg och bröst! Stolt tjej som fick åka hem med medalj runt halsen! (mycket barnvänlig tävling där alla som deltog fick medalj!) Hennes tider skrevs upp så att hon nästa gång kan jämföra sina tider och se om hon förbättrat sig något! I ryggsimsheatet simmade hon inte ryggcrawl och det tappar hon ju naturligtvis massor av tid på. och i bröstsimmet ligger största förbättringspotentialen i att hon dyker i.. nu hoppade hon rakt ner och kom därför redan i starten nästan tio meter efter de andra. Vi som tittade kunde dock se att hon sedan knappade in på de andra under simningen. :-)


Stolt över min tös som vågade tävla! Som själv fixade att följa alla instruktioner och var på plats vid sina starter! :-) Duktiga Emelia!


        





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards