Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 14 april 2011

Om att inte ha tid, om nya äventyr på tävlingsbanan och om de klickande fältens förhoppningsvis tillfälliga öde samt om att VÅGA VÄGRA MEN!

Tiden rusar som vanligt ifrån mig! Hopplöst. Har aldeles för mycket att göra redan som det är och ändå skapar man nya åtaganden. Märkligt att man inte fattar att man borde dra ner på åtagandena! Nåja roligt har jag nästan jämt så det får gå!


Sedan sist har jag och Ting varit iväg och tävlat lite igen. Tyvärr missade vi en efersom jag blev "beordrad" att jobba en lördag då vi hade öppet hus på domstolarna. Det blev en lyckad tillställning och med kvalificerad övertid så hjälpte det ekonomin en del till skillnad från om jag istället åkt på tävling med alla de kostnader som följer på det.


I söndags åkte jag iallafall på tävling precis som planerat! Först ut (som vanligt) var agilityklassen och det var en kul bana med lååååånga avstånd mellan hindren! Det blev till att röra på påkarna för oss som förare om vi skulle hinna med! Banan var riktigt trevlig och det är faktiskt nyttigt att köra på långa avstånd för då visar sig ofta de brister man har i träningen.. Att solen strålade och vi kunde tävla i T-shirt skadade inte heller!


Jag valde att göra en ganska lång inkallning (för att slippa springa för mycket) och tvekade länge på om jag skulle stå på vä sida och få rakt mellan mig och hunden men sedan bli tvungen att trycka över hinder fyra eller om jag skulle stå till höger och dra hunden mot mig istället. Jag valde vänster och placerade mig i jämnhöjd med hinder fyra. Ting hoppade hinder ett och genade sedan mot mig :-( Disk då hon hann hoppa nästa hinder innan jag fick stopp på tåget.


Sedan gick resten av banan bra förutom att hon rev två hinder följande på varandra i en stjärna. Första hindret bakombytte jag vid. :-( Har börjat få mer och mer rivningar och vet inte riktigt vad det beror på. Ser inget tydligt mönster i när hon river. För dock statestik och ska därigenom försöka plocka ut vad vi behöver träna..


I övrigt gick hon rätt bra. Men men bara glömma och gå vidare.. med brasklappen (som så många gånger tidigare) träna starter! i fickan.  


Hopploppet var en bana i samma stil med fortsatt lååånga avstånd mellan hindren och konitionen hos oss förare sattes på prov. Även detta visade sig vara en riktigt trevlig bana med fint flyt!


Ting gör ett riktigt bra lopp MEN (alltid detta irriterande men!!!) hon drog på slutet iväg efter belöning (som jag före lagt ca 20 m från banan) och missade då sista hindret. Jag kallade henne tillbaka men en förarglig femma fick vi i loppet.


Både starter och målgångar har varit ett problem tidigare i Tings agilitykarriär men jag trodde att vi kommit över det. Uppenbarligen har vi inte det utan jag måste tänka på varje hinder och inte förlita mig på att hon ska själv hitta dem! Dessutom ska jag få tummen ur någon gång och verkligen träna starter med Ting! Jag behöver det för jag velar ofta om min placering i förhållande till henne medan jag hade varit stensäker på var jag skulle stå om det var Icka jag skulle köra. :-/


Alltså träna mera!


De självklickande fälten då? Jo de har fått matta så de var klara att använda. De följde med ut och sattes fast på balansen för att invigas och kameran tog jag med dessutom! Allt var upplagt för succe och filmen skulle jag lägga ut här precis som jag lovat MEN (där kom det igen det där förhatliga lilla ordet) så blev det nu inte riktigt. Fälten fungerade inte riktigt som det var tänkt.


De är ju släta under vilket balansen inte är (den har ju stegpinnar under) så när Ting trampade på den övre delen (alltså ovanför kf) så rörde sig konstruktionen så mycket (vippade till) att klicket utlöstes i nedre änden. Ligger de på plant golv händer inte detta! :-(


Har klurat lite och tror att det går att lösa genom att ge kf ben men egentligen vill man ju inte ha det för den ska ju liksom smälta ihop med balansen.. Funderar vidare på konstruktionen och sedan får vi se hur vi löser detta. Återkommer med film eller andra besked såsmåningom.


I framtiden kommer det inga men här för jag ska bannlysa det ordet!


Bannlysa det från alla mina resultatrapporteringar! Här finns framöver inga men det eller det hände här finns bara nollade lopp!

Bannlysa det från alla fältrapporteringar! här finns framöver inga men det fungerade inte för att, här finns bara weee de fungerar!! Se här på filmen!!!!


Någon som vill vara med i klubben?

Våga vägra men!






 
 
Ingen bild

Kristina

14 april 2011 15:31

Jag är med!

Anna med Icka, Tingeling och Trolla

18 april 2011 08:32

:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards