Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 17 februari 2011

Försäkringsbolagen är luriga!!! och revidering av föregående inlägg.. samt rapport från helgens tävling

Igår kom det ett litet brev på posten. En räkning från försäkringsbolaget på drygt 7000 kroner för bilförsäkringen. Ja sådana dimper ju ner en gång om året och ska normalt sett betalas också men nu är det ju så som alla som läst här den senaste tiden vet att bilen som försäkringsbolaget nu vill ga årspremien för har brunnit upp. Och inte nog med det försäkringsbolaget som alltså skickat en räkning till oss har inte velat laga bilen utan har istället löst in den! Dvs vi äger inte bilen längre utan det gör de och ändå får vi räkningen från dem!!!!! Hallå hur tänkte de nu?? Blir till att ringa och protestera.


Många turer runt denna uppbrunna bil har det blivit. Suck.


Nåja nu är ny bil beställd och vi har egentligen bara hyrbilskostnaden i mellantiden kvar att lösa. Vi tänker inte betala den liksom när vår volvo brinner upp hos volvo och vi dessutom har försäkringen i volvia..


Sedan var det det där med pinnen i förra inlägget! Jag hittade inte min tävlingsbok när jag i Linköping skulle lämna in den för ifyllande. Lagom stressad letade jag igenom Tingelings lilla bok med alla papper ett antal gånger men ingen tävlingsbok! Rensade ur väskan och letade där med men nix boken var borta.


Stressande att inte veta och när jag kom hem började ett freneteiskt letande och funderande var kunde jag lagt den?


Magnus hade ett minne av att han sett den någonstans men var visste han inte så det var inte till stor hjälp. Hopplöst var det iallafall och efter att ha letat ett antal dagar bet jag i det sura och satte mig och började leta resultat på nätet för att återskap min tävlingsbok.


hur jag än letade kunde jag dock inte hitta alla de pinnarna jag trodde mig ha! Jag saknade två av dem jag visste att jag hade och kunde inte begripa vart de skulle ha tagits. Jag kollade igenom bloggen, sms, mail, Agif, SBK-tävling och hemsidor för olika klubbar. Jag gick igenom mina sparade3 rosetter och utifrån dem sökte jag på nytt i resultatlistorna efter de försvunna pinnarna men utan framgång.


Mailade CAS för att höra hur jag skulle göra nu. Tävla tvåan igen efter de återskapade resultat jag lyckats hitta eller??


Fick svaret att "Du får inte tävla i klass tre om du inte är uppklassad och du får inte tävla i klass två om du är upklassad" 


Jaha vad gör jag nu då??!! Jag tänkte väl som så att om jag inte lyckas visa att jag är uppklassad kan väl ingen protsetera om jag tävlar tvåan igen och om någon gör det så får jag väl be dem bevisa att jag är i klass 3 ;-)


Jag sammanställde alla resultat i tidsordning samt fixade adresser till TL på olika klubbar och såg till att tävlingsbok skulle finnas till försäljning på Växjös inoff i helgen. Mer än så kunde jag inte göra innan jag köpt ny tävlingsbok.


Då frågar Magnus om jag hittat tävlingsboken. Nä svarar jag och då undrar han hur den såg ut och jag började beskriva den när jag kom på att jag faktiskt har Ickas så att han kan få se den istället. Han går ut till väskan och plockar fram en av hundarnas pärmar och letar fram tävlingsboken i denna och frågar om det är den här.  Med en blick över axeln svarar jag ja fast det står Tingeling på framsidan.. "precis som det gör på denna menar du" säger Magnus då!!!


VAA????? Jodå där står min älskade med Tingelings tävlingsbok i handen! Var hittade han den??? Jo i Tingelings tävlingspärm precis där den ska vara men där jag inte kunnat hitta den när jag letade igenom pärmen flera gånger på linköpingstävlingen!!! Märkligt!


Men skönt för då kan jag ju få den ifylld och sedan kunna tävla trean ju!!! Nyfiken på vilka tävlingar jag tagit pinnar på som varit för svåra för mig att hitta slog jag upp boken för att kolla!Bara det lilla faktumet att jag tydligen gått och blivit senil för jag har inte två pinnar i varje utan bara en enligt tävlingsboken.. :-S


NU har jag två i agilitytvåan men en i hopp så det blir till att tävla lite till innan jag får tampas med sveriges elit igen :-D


Jaha och så en kort rapport från den inofficiella som jag var på i helgen. Agklassen var först ut och jag var inte helt förtjust i starten. två hinder på snedden åt höger och därefter stod långhoppet förskjutet åt vänster. Jag velade mycket över hur jag skulle starta men beslutade mig till sist för en LOP vid långhoppet. Ting kom som skjuten ur en kanon och hann inte häva svängen helt utan hoppade långhoppet snett och rusade sedan som ett ostoppbart tåg rakt in i tunneln som var nästa hinder. Efter men halvhalt från mig beslutade jag mig för att skita i missen och köra på.. Ting visste inte att hon missat och då kvittar det typ. och hon gjorde ett riktigt bra lopp nästan hela vägen i övrigt. Lite strulade vi framför en tunnel där man skulle korsa hundens väg i 90 graders vinkel med bb. Jag belv otydlig och Ting hade troligen fått en vägran där om vi inte redan varit diskade.


Hopploppet var en riktigt lurig bana. Kul men hu vad man fick springa som förare för att hinna till vettiga placeringar! Jag hade banvandrat på ett sätt då jag inte trodde mig hinna byta före hunden på ett ställe i slutet. Sedan såg jag hundar som på grund av att föraren inte bytte fick fel i hoppkombinationen som följde och bestämde mig då för att jag banne mig skulle hinna. ALDRIG ändra sin plan utan att ha banvandrat för det.. Jag hann inte fullfölja mitt byte helt och Ting fick en vägran på däcket då jag inte hunnit vrida mig mot det. Surt sa räven för det var ett fantastiskt bra lopp fram dit. I hoppkombinationen därefter blev det lite skrik då jag pga vägran var felplacerad och då tappade hon benen och fick en rivning också. Nåja shit happens.  


Enligt lagkamrat hade dock Ting ökat på tempot och hittat ännu en växel! Hoppas de har rätt! Känndes som om det gick undan men svårt att veta säkert. Några tider fick vi inte att jämföra med då det blev disk och vägran.


Tack växjö Bk för en toppentävling! och STORT GRATTIS TILL KRISTINA MYREFÄLT SOM BLEV GODKÄND TL i helgen!







 
 
Lydia

Lydia

17 februari 2011 15:44

Vilken tur att du hittat tävlingsboken! Tur att du har en karl i huset. ;-)

http://lydiaodingo.wordpress.com

 
Ingen bild

Meta

22 februari 2011 15:20

Jag fick oxå betala en massa på bilen som stod kvaddad på bilverkstad och som försäkringsbolaget skulle lösa in, fick tuillbaka det först när utbetalningen av bilen var klar - det är förs.bolaget som styr när bilen officiellt är död... Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards