Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 21 april 2014

PÅ(hus)SK agility och vallning

En lång härlig påskhelg har försvunnit. Eftersom jag i år prioriterat bort gåsahoppet var det mest ledig tid på schemat och det går ju inte an att inte ha något att göra så lite raskt planerade jag även in lite vallning.


Först en tur till Emelie där jag mest tränade på höger/vänster men även provade fålla in ett par gånger och även driva fösa på större fält. Det var lättfållade får så den träningen blev väldigt tydligt för Trolla. Ta det lungt fåren går in och vi stänger grinden och går därifrån! Uppgift utförd! :-)


Mycket går väldigt bra nu men hon har några svagheter. En är att hon vid flankeringar har lite brått sista biten till kl 12. hon blir lite hög och skuttig där samtidigt som hon liksom tappar avståndet. Inte så att hon direkt sugs in till fåren som sin mor (som nästan alltid landande inne i fårflocken om hon fick hållas) utan mer att hon glider närmare vilket är lite småsvårt att upptäcka tycker jag. Det tycker inte fåren som direkt anar hennes närmande och därför ger sig av.. Jag måste bli bättre på att läsa hennes rörelser tror jag!


Vi har också en tendens att ligga (för) nära i drivningen. Trolla behöver inte komma så nära för att påverka men samtidigt har hon inte legat så nära att hon blivit tvungen att börja flanka (vilket var den referensram jag relaterade till pga Ting) Provade lite fösning i lina för att se hur bubblan kunde hittas där men det blev lite svårt då de gärna flöt iväg i draget då. Inne i 25:an blev det dock fint och on kände av bubblan jättebra. Nåja lite att jobba på helt enkelt.


Någon dag senare gav vi oss av till Sofie för ännu mer träning. Där fanns ingen 25:a utan vi fick träna i en större öppen hage men det skötte hon jättefint! Flankerna var mycket finare och vi tränade mycket på hö/vä samt att inte gå hela vägen till balans varje gång. Hon lyssnade jättefint och gick jättefint men hade lite svårt för att ta högerkommando, överhuvudtaget.. fick tjata ganska mycket innan hon gav sig. Känns som om vi är på rätt väg iallafall även om det är en del jobb kvar. Hämtträning tex har vi inte gjort i princip alls... Nåja det kommer väl när vi fått ordning på de andra bitarna som ju är rätt grundläggande ;-)


Nedan kommer ett litet smakprov på träningen i en underbart vacker hage! :-)


http://www.youtube.com/watch?v=Az43Czd4K_c


Vi har tävlat agility också. Trollas tredje officiella tävling. Inte heller denna ågnen satt allt på en och samma gång. Balansen brast på nytt, sista steget blev väldigt märkligt eftersom framtassarna träffar rätt men baktassarna liksom hamnar BAKOM?!!? framtassarna istället för normalt framför. Fortsätter dock med en dåres envishet tänka att det nog kommer med mer säkerhet.... en reservplan har dock tagit form så om det inte ramlar på plats snart så kommer vi gå vidare med plan b.


Hemma tränar vi numera balanser i bana, med belöningen lagd åt sidan  (dvs inte i min hand synlig för henne) och hon måste ta balansen minst två gånger innan belöning. det funkar superbra hemma nu!!! Längtar till det ser ut så på tävling också!! DÅ NI!!!!  ;-)


Höll henne länge på vippen (vi hade ju redan fem fel) med tanke på att hon flög av förra tävlingen men hon hade trots det snabbaste tiden :-) Det finns potential där helt enkelt!! :-D


http://www.youtube.com/watch?v=ViUE8ENPN_c


I hoppklassen tjuvstartade hon!!! och jag mitt nöt gick på det och sa hopp i stress istället för att gå tillbaka, kaos första fyra hindren med 15 fel och disk på köpet på dessa fyra första hinder - tala om att synden straffar sig!! ;-) Resten av loppet efter att ha hämtat andan och sedan startat igen blev felfritt..


Öppenklassen gick rätt bra även om resultatet säger något annat. Hon missade hinder tre (sprang runt det) och då tog jag i hårt vid nästa sväng för att hon inte skulle driva ut långt där också men då blev hon istället väldigt lyhörd och vände på en femöring framför hindret! Det fick hon berömm för och sedan flöt resten av banan bra. Troligen fick vi en rivning någonstans också för resultatet säger 15 fel.


Vi får inte till det riktigt än men det känns ändå jättebra! Vi springer liksom tillsammans! :-D


Nästa tävling blir Ronneby - längtar redan.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards