Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 12 september 2011

I helgen var det tävlingar på både östkust och västkust. Jag var på lördagen anmäld till Öland i två agilitytvåor så dit åkte jag, tre barn, mormor och Tingeling. Dagen bjöd på strålande väder och tur var väl det för resultaten lyste med sin frånvaro. I första loppet hoppade Ting A-et (Josse och Henric tyckte hon hade en tveksam baktass på) och jag var en bit efter så jag såg inte hoppet och blev störd och missade helt i svängen efter där jag tryckte Ting för tidigt mot ett hinder så hon rundade det istället för att ta det, vägran. När jag sedan fortsatte banan runt utan att ta om så blev det en disk. Ting var lite snabb på vippan därefter också så jag stoppade lite där för att markera slarvet. Balansen och slalomen var underbara! :D


Hon hade mycket brått i loppet och jag njöt av glädjen och farten i loppet! Nöjd trots disken.


Lopp två flög Ting balansen i och det rejält. När jag tog om flög hon av igen och igen och då tröttnade jag och klev av :-( Trist! Packade ihop mina pch ungarnas pinnaler och styrde kosan hemmåt för urlastning och ipckning av nya saker samt vidare färd mot skåneland med två barn i släptåg.


MElina tröttnade rätt kvickt på bilåkning på väg mot skåne och det får man ju förstå! Jösses så mycket bil det blev den dagen.. :-/


Väl nere dumpade jag Emelia hos vännen Emmy och Melina och jag fortsatte till brukshundsklubben där vi pckade om lite i bilen och sedan kunde mysa ner oss i sängdunet! :-D Det var faktiskt riktigt mysigt och med en CD-bok i så hade jag lite sällskap en stund innan jag somnade brevid Melina.


Vi fick på detta sätt sovmorgon på lördagen och var ändå på plats i så god tid att allt morgonpyssel hanns med utan stress!! :-D


Först ut var hopp 3 debuten! Ååååå vad jag ville nolla detta lopp! Banan var klurig men ändå rätt kul! Slalomingången inte direkt jättesvår men lurig då föraren var på fel sida och var tvungen att göra ett kraftigt bakombyte för att hinna med att visa direkt efter slalomen. Ting fixade slalomen och bytet!! :-) Känns som ett rikitgt bra kvitto på sommarens slalomträning! :-D Även tunnelfällan därefter fixade vi och jag var supernöjd med hela loppet MEN.. :-( detta eländiga men.. Ett litet hopphinder som stod snett gled Ting ovanför och tog från fel håll.. Ridå! Jag hade under banvandringen konstaterat att linjen var rak (vilket den var!) från tunneln dit men såg sedan flera hundar som hade så hög fart ur tunneln så att linjen blev en helt annan. Jag låg därför på Ting i tunnelns utgång för att snäva linjen där och tyckte jag lyckades men inte tillräckligt alltså. Hade jag plockat in henne bara lite lite hade hon nog fixat det hindret också! Usch va marginalerna är små ibland!!! :-( Disk men ändå en underbar kännsla efter loppet!


Laget var struket redan på förhand då Ascii fortfarande markerar på sin tass och då Pip tävlade klass ett på annat håll, så för min del tänkte jag köra dessa lopp för tränings skull. Frågade också om jag kunde få starta AG 3 som föråkare och det fick jag.


Ting var dock mer vild än tam i det loppet och sprang förbi flera hinder och flög av både A:et och balansen :-(


Tittade på statestiken från tidigare i år och hon har faktiskt inte missat ett enda A innan helgen och nu missade hon två i helgen! :-/ Blir till att träna detta nu tror jag!


Under agilitytrean drog det in åska och regn och det kändes inte längre så kul att vara kvar. Då hoppbanan var klar för banvandring och jag fick starta först så valde jag ändå att köra den klassen också innan jag körde vidare. Ting gick superfint första halvan av loppet sedan drog hon bakom ryggen på mig till slalom. Tog om svängen och hon gjorde likadant igen! 8-O


När jag äntligen fick henne förbi slalom blev hon toktossig! Körde upp svansen i en båge och rusade fram genom banan! Hon tog alla hinder hon såg och svängde tillbaka till mig först när hon inte hade ett självklart hinder framför nosen och sedan tog hon alla hinder mellan oss också! Sjövild fullständigt och jag skrattade gott åt den tokiga lilla hunden när hon superlycklig äntligen stannade efter att ha kollat av både belöningslådan vid vår bana och den vid den andra banan! :-D Lyckliga hunden fick massor av köttbullar för hon sprang ju både riktigt fort och gjorde alla hinder på ett superfint sätt.. sedan att det typ inte var rätt hinder det kan jag ha överseende med! ;-) Är hon glad är jag glad typ!


Efter detta loppet packade jag ihop och lämnade åska och regn bakom mig och åkte upp till familjen P och satt och myste i solen och kikade på barnen som lekte och hade roligt! Efter några timmar packade jag in mig två barn och Ting i bilen och började den låååååånga hemfärden!


Stort grattis till Josse som nollade och vann en agilityetta i helgen! :-D




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards